Adjudicades les obres de millora de la plaça Maristany, que començaran al novembre

Última revisió 26-10-2020 14:40
26/10/2020

La Junta de Govern Local va aprovar dijous passat l'adjudicació de les obres de millora de la plaça de la Família Maristany. La previsió és que comencin aquest pròxim mes de novembre. 

Les obres han estat adjudicades a l'empresa Excavacions Bermúdez SL per un import de 27.482,16 euros. La previsió és que les obres puguin començar aquest pròxim mes de novembre. 

Les obres de millora de la plaça de la Família Maristany, situada a la confluència dels carrers Badalona, Caracas i avinguda Mediterrània, la renovació del paviment, del qual n'hi haurà de 3 tipus: panot, llosa romana i sauló. Es renovaran  papereres i bancs i també els jocs infantils. Es preveu col·locar-hi un tren nou per a la mainada i un altre joc de grans dimensions. L'obra contempla l'eliminació dels petits esglaons que hi ha ara a la plaça per fer-la més segura i que s'ajusti a la normativa. També es posaran parterres al voltant per a la seguretat de la mainada. Una de les novetats és que s'hi farà una tarima d'obra -similar a la que hi ha a la plaça de Josep Anselm Clavé- que permetrà realitzar petits actes.  

 

Altres acords aprovats

La Junta de Govern Local de la setmana passada també va aprovar l'adjudicació de les obres de renovació d'un tram del paviment del carrer de Sant Esteve. Les obres les portarà a terme l'empresa Construmat Pinalba SL per un import de 35.183,37 euros. L'actual carrer de Sant Esteve va ser renovat l'any 1997. L'obertura del tram de carrer durant els períodes i horaris dels centres educatius dins el projecte de Camins Escolars l'any 2018, entre el carrer de les Escoles i la plaça de l'Àncora, ha fet necessari adequar el tipus de paviment de la part central -que ara no està malmès- perquè sigui més resistent al pas continuat de vehicles pel trànsit que s'hi ha generat. Aquest paviment no estava pensat per a la circulació de vehicles, només de vianants.  Per això, se substituirà la llosa romana de gran format per un llambordí petit de formigó gris, el qual suporta millor l'erosió provocada pel pas de vehicles.