Acord amb el Vedruna perquè el Club Twirling pugui utilitzar el gimnàs de l'escola per entrenar

Última revisió 24-10-2022 12:54
24/10/2022

La Junta de Govern Local va aprovar dijous un conveni amb la Fundació Vedruna Catalunya Educació per poder fer ús del gimnàs de l'escola durant el curs 2022-2023. L'Ajuntament i la direcció del centre educatiu han arribat a un acord perquè el Club Twirling pugui fer ús de les instal·lacions esportives del Vedruna els dilluns i dimecres de 18:30 h a 20 h i els divendres de 17:30 h a 20 h per als seus entrenaments. 

L'Ajuntament pagarà 5.003, 28 euros per a l'ús del gimnàs de l'escola, en concepte de la despesa de llum i de consergeria. Des del passat mes d'agost, la Regidoria d'Esports negociava amb l'Escola Vedruna per arribar a una entesa davant la necessitat de disposar de més espais perquè els diversos grups de les diferents categories dels clubs esportius puguin portar a terme els seus entrenaments setmanals. 

La temporada passada, el Club Twirling feia ús d'un terç de la pista del Pavelló Germans Margall els dilluns, dimecres i divendres de 17 h a 19 h. Enguany, l'entitat -amb 70 esportistes menors d'edat- va demanar poder fer ús de la pista i el gimnàs de 17 h a 20 h. El Twirling necessita un espai amb el sostre alt per poder fer els seus entrenaments. El club de bàsquet AECAM -amb 250 esportistes- va demanar fer els entrenaments al Pavelló Germans Margall els dilluns de 17:30 h a 21:30 h, i els dimecres i divendres, de 17:30 h a 23 h, fent servir la pista sencera. La temporada anterior l'AECAM feia ús de dos terços de pista els dilluns de 17:30 h a 19 h, i a partir de les 19 h fins a les 20:30 h tota la pista. Els dimecres i divendres feien ús dels dos terços des de les 17:30 h a les 19 h i tota la pista des de les 19 h fins a les 23:30 h. 

La regidoria ha tancat l'acord amb el Vedruna per solucionar la manca d'espais disponibles dins la mateixa franja horària. El regidor d'Esports, Ludwig Hasko, ha explicat que "durant la primera franja horària de les tardes és quan hi ha més demanda per part dels clubs esportius per fer ús de les diferents instal·lacions". "Davant de les dificultats per poder ubicar totes les entitats, especialment durant les primeres franges horàries de les tardes,  s'ha treballat des del primer moment per trobar solucions per a aquelles entitats que necessiten més espais", ha detallat el regidor. "Aquest conveni que hem arribat dóna un respir a la situació, especialment per alliberar el Pavelló Germans Margall, on la problemàtica d'espais era la més urgent. Però continuem treballant per trobar més alternatives i poder donar a totes les entitats esportives del poble les millors condicions per portar a terme els seus entrenaments", ha afegit Ludwig Hasko. 

Escola Vedruna
Imatge d'arxiu de l'Escola Vedruna. Foto: AjMalgrat.