8 habitatges arranjats per millorar l'autonomia i la qualitat de vida de la gent gran durant el 2020

Última revisió 26-01-2021 11:11
26/01/2021

Les àrees de Benestar Social i Qualitat de Vida van gestionar l'arranjament de 8 habitatges de persones grans de Malgrat de Mar durant el 2020. L'objectiu és millorar el grau d'autonomia i la qualitat de vida de les persones grans. El Programa d'Arranjament d'Habitatges és finançat per la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament gestiona les reformes a través d'un treball conjunt de les regidories de Benestar Social, Habitatge i Urbanisme. 

 

L'objectiu d'aquest programa, que l'Ajuntament porta a terme des de fa anys, és ajudar les persones grans i de les persones amb discapacitat, per garantir les condicions de seguretat, higiene, habitabilitat i eficiència energètica mínimes als seus habitatges. Està adreçat a persones de 65 anys o més, amb discapacitat o en situació de dependència, o amb insuficiència de recursos econòmics; i a persones menors de 65 anys amb necessitats especials pel que fa a la seva capacitat física o psíquica per a desenvolupar les activitats de la vida diària dins la llar.

Durant l'any passat, es van tramitar 8 arranjaments d'habitatges de persones grans amb majoritàriament actuacions per afavorir l'accessibilitat i facilitar la higiene personal (substitució de banyera per plat de dutxa, tractament antilliscant de paviments, adaptació del lavabo, canvi d'aixetes, entre d'altres). En total es van invertir 14.000 euros que són finançats per la Diputació de Barcelona. 

Aquest any es tornaran a portar a terme nous arranjaments. 

Imatge d'un lavabo adaptat. Foto. AjMalgrat.
Imatge d'un lavabo adaptat. Foto. AjMalgrat.