Es reprèn el projecte intergeneracional entre gent gran i mainada

Última revisió 29-04-2022 12:41
31/03/2022

Una carta i un moment feliç és una iniciativa de la Regidoria de Gent Gran, que ja es va du a terme amb èxit l'any 2020, i que ara es recupera. La proposta consisteix en l'intercanvi de correspondència entre alumnes de segon cicle de Primària i les persones grans de les residències del poble, que derivarà en una trobada entre les dues generacions.

La regidora de Gent Gran, Sarah Corpas, va visitar l'escola Fonlladosa aquesta setmana per iniciar de nou aquesta proposta. 

La iniciativa arrenca quan cada nen i nena participant escriu una carta a una persona gran d'alguna de les residències del poble. En l'escrit, l'infant es presenta i demana a la persona gran amb la qual contacta si li pot compartir un bon record o experiència que hagi tingut i que li transmeti felicitat. Amb l'ajuda dels treballadors i treballadores de les residències, les persones grans retornaran la correspondència presentant-se i explicant el seu record feliç. Posteriorment, la mainada farà un dibuix representant l'escena descrita, que serà lliurat a cada persona gran de mans dels nens i nenes en una lúdica trobada intergeneracional, que organitzarà l'Ajuntament.

La voluntat d'aquest projecte és combatre la solitud no volguda i l'aïllament que pateixen algunes persones que estan en les residències de gent gran. La idea és apropar i connectar la gent gran i els infants, a través d'activitats lúdiques i educatives, i alhora fomentar la socialització intergeneracional i treballar valors com el respecte, l'empatia i la solidaritat amb els més joves.

 

 

Notícies relacionades:

Mainada i gent gran comparteixen trobada intergeneracional, compartint respecte, empatia i solidaritat

Imatge de l'escola Fonlladosa amb la regidora aquesta setmana. Foto: AjMalgrat.