Malgrat, l'únic municipi del Maresme amb el distintiu Biosphere com a destinació sostenible

Última revisió 19-04-2021 12:14
19/04/2021

Malgrat de Mar ha obtingut la marca Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere com a destinació turística sostenible. És la primera vegada que obté aquest distintiu com a municipi i ha renovat els de les dues oficines de turisme, els quals es van aconseguir ja al 2018. Un establiment hoteler del municipi, l’Aqua Hotel Silhuette & Spa, també ha obtingut aquesta certificació.

 

Per aconseguir aquest distintiu com a destinació turística, el municipi de Malgrat ha passat una avaluació per determinar les accions que es porten a terme en matèria energètica i de biodiversitat, així com aspectes socials, econòmics, i de transversalitat entre diferents àrees com són cultura, mediambient, residus, espais verds, urbanisme i energia, entre d’altres.

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, que gestiona a la comarca aquest projecte, impulsat des del 2017 per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona. El Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere és un reconeixement internacional que recull els objectius fixats per la Unesco i les directrius de la Cimera del Clima de París del 2015. 

Enguany, 75 empreses, serveis i destinacions del Maresme han rebut el distintiu Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere, un segell de reconeixement internacional que garanteix el compliment de requisits conforme a principis de sostenibilitat i millora contínua. Es tracta d’una acreditació del Sistema de Turisme Responsable de l’Instituto de Turismo Responsable (ITR).

La comarca del Maresme ha guanyat distintius Biosphere en els últims anys, com a una acció més de compromís amb el turisme sostenible. L’any 2018 van ser reconegudes 56 empreses i serveis, l’any 2019 en van ser 66 i, en aquesta última convocatòria de l’any 2020, han estat 75.

 

 

 

Imatge d'arxiu de la Platja de Malgrat Centre. Foto: AjMalgrat.
Imatge d'arxiu de la Platja de Malgrat Centre. Foto: AjMalgrat.