L'Ajuntament i l'ACA formalitzen l'acord per desencallar les obres del tram 0 de la riera

Última revisió 29-04-2021 14:47
29/04/2021

El director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Lluís Ridao, i l'alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, han formalitzat avui l'acord per impulsar diverses actuacions de millora de la riera de Sant Genís de Palafolls, en el tram final de 600 metres d’aquest curs fluvial fins a la seva desembocadura. L'acte ha tingut lloc aquest matí a la sala de plens de l'ajuntament. 

Aquest acord, a més d'impulsar actuacions per un import inicial de 2,9 milions d'euros, posarà fi a les diferències entre les dues administracions arran del conveni subscrit en el 2009,  amb la terminació per acord mutu del recurs contenciós que l’Ajuntament havia interposat contra l’Agència Catalana de l’Aigua  reclamant la realització de les actuacions previstes en el conveni esmentat que havien presentat dificultats en la seva execució.

Amb l'acord presentat avui, es duran a terme una sèrie de millores a la riera de Sant Genis de Palafolls en dos trams, un que comprèn  615 metres d'aquest curs fluvial per sobre del tram ja soterrat, i un segon que millorarà substancialment les condicions hidràuliques i urbanístiques de la seva desembocadura a mar sota el pont del ferrocarril. Les actuacions busquen, per tant, millorar el desguàs de la riera, minimitzant el risc d’inundacions, però també integrar aquesta canalització amb la xarxa viària del nucli urbà.

L’ACA promourà i durà a terme la redacció i actualització dels projectes constructius i assumirà el finançament de les obres hidràuliques. Per la seva part, l’ajuntament de Malgrat executarà els treballs i assumirà els costos de millora del sistema viari.

L'alcalde ha agraït la tasca i la dedicació dels tènics de l'Àrea Territori i Sostenibilitat, i del primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Jofre Serret, per aconseguir aquest acord. També ha agraït el vot a favor d'ERC en l'aprovació d'aquest acord en l'últim ple, així com l'abstenció de la resta de grups de l'oposició, JXM i CUP. Joan Mercader també ha tingut paraules d'agraïment per als tècnics i responsables de l'ACA per poder arribar a aquesta entesa. 

 

Font: Oficina de Comunicació i Premsa del Departament de Política Territorial de la Generalitat de Catalunya. 

 

El director de l'ACA i l'alcalde han formalitzat aquest matí l'acord. Foto. AjMalgrat.
El director de l'ACA i l'alcalde han formalitzat aquest matí l'acord. Foto. AjMalgrat.