Veïns i veïnes trien que la plaça de Fèlix Cardona sigui un espai de descans

Última revisió 12-12-2019 10:51
02/04/2019

105 veïns i veïnes han votat per triar el futur de la plaça de Fèlix Cardona al barri de Malgrat Nord. Segons els resultats facilitats per la Regidoria de Participació Ciutadana, que la plaça sigui un espai de descans ha estat l'opció més votada, seguida de zona de jocs infantils i espai de passeig. Ara els serveis tècnics de l'Ajuntament, redactaran el projecte de millora de la plaça de Fèlix Cardona, recollint les propostes votades i proposades per les veïnes i els veïns.

Del 25 al 29 de març, es va portar a terme la votació dins el procés participatiu per repensar la plaça de Fèlix Cardona. Els veïns i veïnes podien votar les propostes definides prèviament per consens el taller de debat. D'acord amb les normes de funcionament del procés participatiu, 1.600 persones empadronades en l'àmbit del projecte de Malgrat Nord majors de 16 anys podien votar. Un total de 105 van votar. Tal com es demanava en la butlleta, calia prioritzar els tres programes entre els escenaris sorgits en el taller de debat: passeig, descans i jocs infantils.

Dels resultats obtinguts es desprèn que el veïnat ha preferit l'activitat de descans per a la plaça, seguida de les zones de jocs infantils i per últim les zones de passeig. Els resultats d'aquesta priorització sumats als del taller de debat indiquen que l'escenari de futur sorgit del procés participatiu és que els participants volen que la plaça de Fèlix Cardona sigui una plaça dedicada majoritàriament al descans i als jocs infantils orientada també a l'activitat de passeig.

El regidor de Participació Ciutadana, Ramir Roger (ERC), ha detallat que ara els serveis tècnics municipals redactaran el projecte de millora de la plaça de Fèlix Cardona, recollint les propostes fetes i votades pels veïns. El pressupost per remodelar la plaça és de 130.000 euros.

La renovació de la plaça va ser una de les propostes sorgides de la diagnosi de Malgrat Nord que es va fer l'any 2017 sobre l'anàlisi de la realitat social, econòmica i urbanística del barri.

Tota la informació del procés participatiu es pot trobar a la plataforma Malgrat Decideix.

Veïns i veïnes trien que la plaça de Fèlix Cardona sigui un espai de descans
Veïns i veïnes trien que la plaça de Fèlix Cardona sigui un espai de descans