Malgrat redescobreix mossèn Fèlix Paradeda

Última revisió 12-12-2019 23:17
11/04/2016

Mossèn Fèlix Paradeda ha estat protagonista aquest cap de setmana. El bisbe de Girona, Francesc Pardo, va inaugurar l'exposició "El llegat de mossèn Fèlix . Pro aris et focis" a l'Arxiu Municipal dissabte a la tarda. Ahir diumenge al matí, una cinquantena de persones van participar a les dues visites guiades que es van fer per alguns dels racons del poble, en els quals Paradeda va deixar la seva petjada literària.

El bisbe de Girona va assegurar que havia quedat "molt impressionat amb l'exposició". "Considero que figures la de Paradeda han contribuït a la construcció i bé comú de tots els pobles, permet conèixer les nostres arrels, i ajuda a valorar molt més el nostre poble", va apuntar Francesc Pardo, després de visitar l'exposició. El cap del Servei d'Arxiu Municipal, Josep Maria Crosas, va explicar que "ampliar coneixements sobre la vida i obra de Paradeda ha permès descobrir coses noves com per exemple qüestions relacionades amb la seva estada a Palamós i la seva bel·ligerància amb tots els sectors més progressistes d'aquest poble gironí". La mostra que s'ha inaugurat aquest cap de setmana recull aquesta descoberta.

L'alcalde, Joan Mercader, va agrair la col·laboració de totes les persones que han fet possible totes les activitats d'aquest cicle que vol donar a conèixer el llegat de mossèn Fèlix Paradeda.

L'exposició El llegat de mossèn Fèlix . Pro aris et focis, formada per vuit plafons que recorren la vida i l'obra del personatge i també per diversos objectes vinculats amb la figura de l'historiador, i que han estat cedits per Joaquim Colomé i les famílies Arigós i Bosch, i Arigós i Borrell. La mostra es podrà visitar fins al 10 de maig a la sala d'actes de l'Arxiu Municipal de dilluns a divendres de 10 h a 14 h i els diumenges de 10.30 h a 13.30 h.


Passejades pel Malgrat de mossèn Fèlix Paradeda

Una cinquantena de persones van participar ahir diumenge en la primera jornada de visites guiades sota el títol Passegem pel Malgrat de mossèn Fèlix Paradeda per conèixer espais i llocs relacionats amb la vida i l'obra de mossèn Fèlix Paradeda. Anna Maria Anglada i Joan Piña són els encarregats de guiar aquesta passejada que recòrrer alguns dels llocs on Paradeda va deixar la seva petjada literària. La passejada va recorre indrets com el Parc del Castell, la plaça de Josep Anselm Clavé, la plaça de Ca l'Arnau, el carrer de Mar, entre altres. Una de les parades obligades i més destacades va ser davant la que va ser la casa on va nèixer i morir l'historiador malgratenc, el número 74 del carrer del Carme. La passejada va acabar a l'Arxiu Municipal, fent una visita a l'exposició sobre la figura de mossèn Fèlix Paradeda.

Les visites són conduïdes per Anna Maria Anglada i Joan Piña amb la col·laboració del Grup de Poesia de la Biblioteca La Cooperativa. Es tornaran a fer visites el proper diumenge 17 d'abril. Per participar a les visites cal fer una inscripció prèvia trucant al Servei d'Arxiu Municipal al telèfon 93 761 47 14. La inscripció és gratuïta i les places són limitades. El lloc de trobada de la passejada, que té una durada d'1 hora i mitja, és davant la torreta del Parc del Castell a les 10.30 h.

Malgrat redescobreix mossèn Fèlix Paradeda
Malgrat redescobreix mossèn Fèlix Paradeda