Malgrat inicia un projecte intermunicipal amb Calella, Palafolls i Tordera per combatre les drogodependències

Última revisió 12-12-2019 10:49
03/12/2019

Les Regidories de Salut Comunitària de Malgrat de Mar, Calella, Palafolls i Tordera s'han reunit aquest matí a l'Ajuntament de Malgrat amb l'objectiu d'impulsar un projecte intermunicipal sobre drogodependències, adreçat a infants i joves. La voluntat dels 4 municipis és treballar conjuntament per combatre les drogodependències.

El projecte té diferents eixos d'acció: l'educació per la salut, detecció de drogodependències en l'oci nocturn, treball en xarxa amb els centres educatius, treball en xarxa amb els centres de salut i àrees bàsiques de Serveis Socials i prevenció de matèria de drogodependències. La idea és fer diferents programes de treball i intervenció que permetin fer un treball comunitari continuat i especialitzat que incideixi en la prevenció, l'educació hàbits de salut, la reducció de danys i la intervenció.

El Regidor de Salut Comunitària, Jofre Serret (JXCat-Malgrat ens Mou), ha explicat que "aquesta iniciativa respon a una reclamació feta des dels centres educatius a la regidoria". "?s important impulsar un projecte d'aquesta magnitud i a més, fer-ho de manera conjunta, unint esforços i experiències", ha afegit. El regidor ha remarcat que "des de Malgrat hem volgut liderar aquest projecte, perquè entenem que som un dels municipis més grans de l'Alt Maresme i ens toca començar a liderar projecte intermunicipals".

A la reunió d'avui s'ha parlat de la possibilitat de fer un conveni intermunicipal o una formula similar per contractar un tècnic especialitzat en prevenció de drogodependències i promoció de la salut.

La voluntat de l'Ajuntament de Malgrat és treballar transversalment des de diferents regidories com Serveis Socials, Salut, Joventut i Educació per abordar la problemàtica del consum de drogues en joves. Des de diferents serveis i àmbits s'observa un augment del consum de tòxics i d'altres problemàtiques noves que han sorgit com l'addició a les pantalles que ens preocupen i que valorem ens cal intervenir.

Malgrat inicia un projecte intermunicipal amb Calella
Malgrat inicia un projecte intermunicipal amb Calella