Malgrat amplia el nombre de desfibril·ladors amb 2 aparells als mercats

Última revisió 12-12-2019 10:51
11/04/2019

El Mercat Municipal i el mercat setmanal de la fruita de la plaça de Catalunya tenen des d'avui un aparell de desfibril·lació automàtica cada un, que es pot fer servir sense formació prèvia. Aquests dos aparells han estat cedits dins el projecte "Mercats de Malgrat de Mar cardioprotegits", impulsat per la Fundació Barcelona Salut, l'Ajuntament de Malgrat de Mar, i compta amb la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa". Aquest migdia s'ha presentat el projecte i s'ha fet un taller de demostrac

El Mercat Municipal de Malgrat de Mar i el mercat setmanal de la fruita dels dijous a la plaça de Catalunya tenen instal·lat ja un desfibril·lador portàtil de darrera generació gràcies a una iniciativa impulsada per la Fundació Barcelona Salut, l'Ajuntament de Malgrat de Mar, la Diputació de Barcelona, i amb la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa".

En el projecte "Mercats de Malgrat de Mar cardioprotegits", els desfibril·ladors dels dos mercats s'han instal·lat a un lloc de màxima visibilitat i accessibilitat per tal de cardioprotegir tota l'àrea comercial i també la rodalia. Els aparells han estat cedits per la Fundació Barcelona Salut per 4 anys a través d'un conveni de col·laboració.

El regidor de Salut Comunitària, Jofre Serret (PDeCAT), ha donat les gràcies a la Fundació Barcelona Salut i l'Obra Social "la Caixa" per fer possible aquest projecte. "Aquest projecte que ens ajuda a continuar cardioprotegint el nostre municipi", ha manifestat. També ha detallat que els dos aparells cedits per la fundació són iguals que els que ja hi ha instal·lats a diferents punts del poble: 1 a la façana de l'Ajuntament a les Peixateries Velles, 1 a la façana del Centre Cívic de la Verneda, 1 a la façana del parc de Can Campassol, 2 a cotxes de la Policia Local, 1 al pavelló municipal de l'avinguda Tarragona, 1 al Pavelló Germans Margall i 1 al Camp Municipal d'Esports. Jofre Serret ha explicat que ara s'instal·laran 3 aparells desfibril·ladors més.

El programa de cardioprotecció "Barcelona, territori cardioprotegit", que es va iniciar fa tres anys a la ciutat de Barcelona, compta amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat, el SEM i diferents col·lectius professionals, entre ells el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i l'Associació de Farmàcies de Barcelona. L'any passat la Fundació Barcelona Salut va signar un acord amb la Diputació de Barcelona per estendre la cardioprotecció a tots els mercats municipals de la província. Aquesta iniciativa compta amb el suport de l'Obra Social "la Caixa".

Malgrat amplia el nombre de desfibril·ladors amb 2 aparells als mercats
Malgrat amplia el nombre de desfibril·ladors amb 2 aparells als mercats