L'exposició interactiva "Des del campanar" es pot visitar a l'Arxiu Municipal fins a principi de maig de 2020

Última revisió 04-02-2020 15:12
02/12/2019

L'Ajuntament va inaugurar ahir al migdia l'exposició ""Des del campanar. Un recorregut interactiu pel Malgrat de 1932 i de 2019". La mostra permet al visitant interactuar i veure en el seu mòbil o tableta informació sobre 100 llocs i edificis identificats a les fotografies exposades. L'exposició restarà exposada fins a principi del mes de maig i es pot visitar els dies laborables de 10 h a 14 h i els festius de 10.30 h a 13 h. Els dissabtes no festius, i els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre de 2

La regidora de Cultura, Lurdes Borrell (JXCat-Malgrat ens Mou), va destacar la gran aportació que aquesta mostra fa a la història i al patrimoni local. La regidora va explicar que l'exposició es va començar a gestar fa 2 anys i va donar les gràcies a l'equip de govern anterior -format per JXM, ERC, PDeCAT i CUP- i en especial al llavors regidor de Patrimoni Local, Ricard Núñez (ERC). L'alcalde de Malgrat, Joan Mercader (PSC), també va agrair aquesta tasca al govern i al regidor anterior. A més, va fer una crida als malgratencs i malgratenques a visitar l'exposició i descobrir tota la informació que ofereix la mostra amb aquesta evolució des de 1932 a 2019. "Us animo a visitar-la, a fer-ho en família, a participar-hi i a fer-nos arribar totes aquelles dades que tingueu sobre aquests 100 llocs i edificis identificats a les fotografies exposades", va afegir l'alcalde.

Aquesta mostra ha estat possible gràcies a la feina de Jaume Robert (va col·laborar en la realització de la foto de 2019), Ricard Nuñez (regidor de Patrimoni Local en l'anterior mandat), Joan Dàvila (del Grup d'Amics de l'Arxiu), Montserrat Bechdejú (filla de l'autor de les fotos de 1932), Josep Carrasco (dissenyador gràfic), Òscar Gomez (autor de la fotografia de 2019 i de la programació i de la tecnologia de realitat augmentada, i l'impressor, Isaac Luna. El cap del Servei d'Arxiu Municipal, que ha estat el coodinador i impulsor de l'exposició, Josep Maria Crosas, ha explicat que aquesta exposició s'ha fet íntegrament a través d'empreses locals.

La sala d'actes Joaquim Garriga i Riera de l'Arxiu Municipal acull l'exposició, en la qual el visitant pot veure, en un costat de la sala, una fotografia panoràmica de Malgrat d'uns 9 metres de llargada feta per Josep Bechdejú l'any 1932. En l'altra costat de la sala, una altra imatge encara més gran -1080 fotografies digitals de 50 megapixels cadascuna- de 2019. La comparativa entre les dues és de gran interès i es poden visualitzar en un tercer plafó on es veuen 100 punts identificats de les dues fotografies.

El més innovador de l'exposició és que, a través de la tècnica de realitat augmentada, es pot veure al mòbil o a la tauleta, informació sobre 100 llocs o edificis que surtin a les fotografies. Per fer-ho cal descarregar-se una app i amb la càmera del dispositiu (mòbil o tauleta) enfocar a la fotografia. A la pantalla apareixerà el nom de l'edifici, carrer o lloc, i, en alguns casos, una fitxa ampliada amb fotografies d'època.

 

 

 

L'exposició interactiva
L'exposició interactiva "Des del campanar" es pot visitar a l'Arxiu Municipal fins a principi de maig de 2020