En Bernat i l'Eulàlia, que celebren els seus 20 anys, grans protagonistes del primer i intens cap de setmana de Sant Roc

Última revisió 14-01-2020 15:43
09/08/2010

En Bernat i l'Eulàlia van tenir dissabte a la tarda una gran festa d'aniversari amb la participació de set colles geganteres i l'assistència d'un nombrós públic de totes les edats. El cap de setmana ha estat intens amb moltes i variades activitats, que han tingut a més, molt bona acollida de públic.

El tradicional Sopar de les Dones va obrir divendres al vespre la festa major d'enguany. Unes 200 persones van assistir al sopar, que es va fer al parc de can Campassol per les obres de remodelació de les Peixateries Velles.
><br> La jornada de dissabte es va encetar amb un acte solidari com és la Marató del Banc de Sang, que de 10 h a 22 h va rebre la donació d'unes 200 persones. L'acte central de dissabte, la Trobada de Gegants, va omplir de gom a gom el parc de can Campassol. En Bernat i l'Eulàlia, que celebren 20 anys, van ser protagonistes de la festa, juntament amb els membres de la Colla de Geganters de Malgrat de Mar. La família gegantera malgratenca va estar acompanyada pels grups de Breda, Cardedeu, Monistrol de Montserrat, Palafolls, Pineda de Mar, Santa Susanna i Vilafranca del Conflent. La Nit de la Sardana amb la cobla Principal de Llobregat va acomiadar la jornada de dissabte amb una vetllada dedicada al compositor Avi Xaxu, en el 140è aniversari del seu naixement.
><br> El programa d'actes de diumenge va començar ben d'hora amb les Matinades. Els Grallers i Tabalers de la Colla de Geganters de Malgrat van despertar els veïns i veïnes amb molt de ritme i bon humor. La Cursa de Malgrat de 10 quilòmetres, organitzada pel Club Atletisme Malgrat, va comptar amb la participació de 484 corredors, que a primera hora del matí van fer un recorregut per diferents carrers del poble. Oumrim Jamal, en la categoria masculina, i Meritxell Calduch, en la femenina, van ser els guanyadors.
><br> El Concurs de Pintura Ràpida va omplir tot el poble durant el matí d'aficionats amb les seves pintures, teles i cavallets. El veredicte del jurat, fet públic a la tarda, va ser el següent:
><br> -Premi Local: Lluís Escudero
><br> -Aquarel·la: Francesc Puell
><br> -Pintura oli i acríclic:
><br> 1r Josep Plaja
><br> 2n Narcís Saba
><br> 3r Benet Costa
><br> 4t Francesc Alquézar
><br> 5è Josep Morales
><br> 6è Eulàlia Pallarès
><br> -Premi de l'Ajuntament: Julio Garcia Iglesias
><br>
><br> L'intens matí de diumenge també va incloure la cercavila de motos antigues, organitzada per Motor Antic Malgrat; així com la xocolatada, el concurs de cocous, l'animació infantil i la guerra de colors i xeringada de la Colla de Geganters a la Platja de Malgrat Centre. El futbol també va ser protagonista amb el ja clàssic partit entre els pagesos i l'Aliança Africana, que va tornar a donar la victòria a aquests últims per 3 a 1.
><br> A la tarda, el carrer de Mar es va omplir de gom a gom amb la trobada de puntaires que va aplegar fins a 432, arribades de diferents pobles. La multitudinària cantada d'havaneres a la platja amb els grups locals La Barretina i Bergantí, i Morralla i Boira, va tancar anit els actes de cap de setmana.
><br>
><br>
><br> Fotografies del primer cap de setmana de la Festa Major de Sant Roc 2010

En Bernat i l'Eulàlia
En Bernat i l'Eulàlia