El govern municipal presentarà un pressupost de més de 20 MEUR avui al ple

Última revisió 23-12-2019 12:33
19/12/2019

El govern municipal, format per PSC i Junts per Catalunya - Malgrat ens Mou, presentarà uns pressupostos per al 2020 de 20.175.825 euros. Els serveis a les persones, la seguretat i l'augment de la neteja són tres dels pilars sobre els quals s'aixeca la proposta del govern municipal pel què fa als números del consistori. Entre les inversions previstes per a l'any vinent hi ha el projecte per a construir un nou equipament cultural al poble o la platja per gossos. La urbanització de l'avinguda Verge de Montserrat i dels carrers del seu voltant, i la segona fase de la pista polivalent es finançaran amb els diners del superàvit obtingut en l'exercici de 2019, que superarà els 3 milions d'euros.

El govern municipal proposa, entre d'altres, un augment de 140.000 euros en el Servei d'Atenció Domiciliària i s'aposta per la creació d'un nou servei socioeducatiu, en què s'invertiran 65.000 euros més dels que fins ara hi havia previstos i s'hi destinaran prop de 100.000 euros. També es destinaran 200.000 euros en la millora de la neteja urbana. El govern municipal, a més, preveu dotar amb 30.000 euros la partida de barris per tal de dinamitzar-los.

Per altra part, es proposa la creació de noves subvencions: una serà per a ajudar que persones amb escassa capacitat econòmica puguin pagar l'Impost sobre Béns Immobles; una altra s'adreçarà als joves que volen accedir a un primer habitatge; i la tercera, servirà per ajudar els joves que han de marxar fora del municipi per estudiar.

La urbanització de l'avinguda Verge de Montserrat i dels carrers del seu voltant, i la segona fase de la pista polivalent, que contempla tancar-la i dotar-la de lavabos i vestuaris, es finançaran amb els diners del superàvit obtingut en l'exercici de 2019, que superarà els 3 milions d'euros.

A grans trets, el pressupost de l'ajuntament per al 2020 proposa destinar 7.005.900 euros a l'àrea de Territori; 4.346.500 euros a Seguretat i Mobilitat Ciutadana; 4.063.550 euros a l'Atenció a les persones; 3.825.075 euros a Govern obert; i 934.800 euros a Reactivació econòmica.

La regidora de Serveis Econòmics, Isabel Ortiz, ha destacat que tot i "l'encorsetament que tenim entre les despeses i els ingressos, són uns pressupostos que reverteixen tots els impostos que el ciutadà paga en els seus serveis". La regidora creu que amb aquestes polítiques es marcarà "un nou ritme dintre del govern".

L'alcalde Joan Mercader ha assegurat que amb aquest pressupost tant PSC com Junts per Catalunya - Malgrat ens Mou donen compliment als seus programes electorals. Mercader diu que el pressupost també segueix la línia que fixarà el Pla d'actuació de mandat, que es presentarà a començaments de l'any vinent. "És una proposta que ens satisfà i que ens fa sentir còmodes i que, a més, ens permet complir els objectius que teníem marcats com a govern", ha afegit Mercader.

Per la seva part, el tinent d'alcalde Jofre Serret ha assegurat que aquest "és un dels pressupostos més socials que ha tingut l'Ajuntament en els darrers anys". "L'objectiu principal és el treball amb les persones", ha ratificat Serret.

Un ple amb 10 punts a l'ordre del dia

A banda de debatre els pressupostos per a l'exercici de 2020, la sessió plenària d'avui també servirà per aprovar de manera definitiva les ordenances fiscals, la plantilla orgànica de l'Ajuntament i la relació de llocs de treball per a l'any vinent.

L'ordre del dia també inclou un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Malgat de Mar i l'Institut Català del Sòl per a desenvolupar habitatges de protecció oficial al poble; i una moció d'ERC per la commemoració del 25 de novembre, Dia internacional contra la violència envers les dones.

Roda de premsa
Roda de premsa