Crida a fer de voluntari per a les parelles lingüístiques

Última revisió 12-12-2019 23:12
13/03/2017

La Regidoria de Joventut, juntament amb el Consorci de Normalització Lingüística, vol donar un impuls a la campanya "Voluntariat per la llengua", un programa que pretén fomentar l'ús de la llengua catalana en les relacions personals, i que es va inciar a Malgrat l'any 2008. Les persones interessades a prendre part en aquesta experiència han de contactar amb la Regidoria de Joventut al Centre Cívic. També es poden trobat butlletes per apuntar-se a aquest projecte a l'Ajuntament, Biblioteca La Coo

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

El VxL ofereix dues modalitats: presencial (les parelles han d'assistir al lloc de trobada que hagin acordat) i virtual (les parelles fan les trobades per mitjà d'Internet, a través de plataformes de videoconferència.

Aquest programa, conegut popularment com a parelles lingüístiques, pretén afavorir que les persones no-catalanoparlants millorin l'ús de la llengua oral. I alhora, que les persones catalanoparlants s'acostumin a fer servir el català amb persones que no l'acaben de dominar, com una eina d'aprenentatge i de cohesió social. Voluntariat per la llengua posa en contacte una persona catalanoparlant amb una que no ho és encara, perquè conversin en català una hora a la setmana.


Crida a fer de voluntari per a les parelles lingüístiques
Crida a fer de voluntari per a les parelles lingüístiques