El ple aprova la liquidació de les obres del Passeig Marítim

Última revisió 20-04-2021 12:46
20/04/2021

El govern municipal, PSC i JXCat-Malgrat ens Mou, va aprovar en el ple ordinari del mes d’abril, celebrat dijous passat, la liquidació del contracte amb l’empresa adjudicatària de les obres de remodelació del Passeig Marítim, Rogasa Construcciones y Contratas SAU. L’oposició, JXM, ERC i CUP, es van abstenir en la votació. El ple també va desestimar les al·legacions presentades per l’empresa.

Es va aprovar la liquidació del contracte per 1.969.559,28 euros. L’Ajuntament havia pagat  certificacions presentades per l’empresa, d’import 2.350.273,30 euros, per tant, el consistori haurà de percebre 380.714,02 euros de la diferència. L’alcalde de Malgrat, Joan Mercader, ha explicat que aquesta liquidació és l’últim pas per finaltizar el contracte amb l’empresa.

L'Ajuntament va rescindir al juliol de 2020 el contracte amb Rogasa davant  la negativa de l’empresa a acceptar els preus contradictoris, sorgits durant la primera fase i que afectarien la segona. 

La Comissió Jurídica Assessora va resoldre al juny de l’any passat que considera que la causa de resolució contractual és la defensada per l’Ajuntament. Segons la Comissió Jurídica Assessora, es va donar la raó a l'Ajuntament, el qual tampoc ha hagut de fer el pagament del 3% de l’obra pendent d’executar que estableix la Llei de Contractes del Sector Públic. D'aquesta manera, a més, la Comissió considera que no s'escau la indemnització reclamada pels danys i perjudicis causats per la suspensió de les obres, ja que la suspensió no és imputable a l’administració, sinó que es conseqüència de la resolució del contracte.

 

 

Imatge d'arxiu del passeig. Foto: AjMalgrat.
Imatge d'arxiu del passeig. Foto: AjMalgrat.