Actes centrals de la commemoració del 25N, aquest dissabte

Última revisió 20-11-2023 10:19
20/11/2023

La Regidoria d'Igualtat i LGTBIQ organitza aquest dissabte, 25 de novembre, un seguit d'actes per commemorar el Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones. Les activitats començaran amb una tabalada a càrrec dels Mininfernals de la Colla de Diables Ratpenatsinfernals i inclourà una encesa d'espelmes, lectura del manifest, un monòleg i una cercavila del bestiari, entre altres. 

 

El programa d'actes del Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones s'obrirà divendres amb una sessió de l'Hora del Conte amb Jo no tinc Siri! a càrrec de Núria Alonso, adreçada a mainada a partir de tres anys.

Els actes continuaran dissabte, 25 de novembre, amb una tabalada a càrrec dels Miniinfernals de la Colla de Diables de Ratpenatsinfernals a partir de les 18:30 h que farà un recorregut des de la plaça de l'Església fins als Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala. A continuació, el Club Twirling Malgrat de Mar farà l'encesa d'espelmes Una per cada víctima de violència de gènere als Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala.

Després, a la Sala Joaquim Garriga de l'Arxiu Municipal es projectarà Donem la veu al jovent, un recull d'entrevistes en les quals sis joves del projecte DRAC parlen de violència de gènere. Aquesta projecció donarà pas a la lectura del manifest a càrrec de Carla Heredia i a la presentació d'un vídeo-dansa a càrrec del Club Esportiu Malgratenc de Patinatge. Cap a les 20 h començarà el monòleg Ferocitat interpretat per Montse Ballart de La Magnòlia Teatre, el que parla de la violència contra les dones. 

Els actes del dia 25 es clouran amb una cercavila del bestiari a càrrec de la Colla de Diables Ratpenatsinfernals, que començarà al carrer Fonlladosa i acabarà a la plaça de l'Església. El diumenge 26, l'actriu malgratenca Teresa Gelpí interpretarà Stabat Mater a partir de les 18 h a la Sala Joaquim Garriga de l'Arxiu Municipal.

El programa d'actes del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Contra les Dones es tancarà el dia 29 de novembre amb una sessió del Club de Lectura de la Biblioteca La Cooperativa sobre el llibre El secret del meu turbant i amb la participació d'una de les autores, Nadia Ghulam. 

Les activitats commemoratives del Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones d'enguany estan subvencionades per la Secretaria d'Estat per a la Igualtat i Contra la Violència de Gènere per al desenvolupament d'actuacions incloses en el Pacte d'Estat Contra la Violència de Gènere. Els actes del 8M Dia Internacional de les Dones i del 25N de l'any passat també van comptar amb aquest ajut. 

 

 

 

25N Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones. Foto: AjMalgrat.
25N Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones. Foto: AjMalgrat.