Malgrat s'afegeix un any més a la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Última revisió 14-09-2020 14:37
14/09/2020

La Regidoria de Medi Ambient ha programat diferents activitats per celebrar un any més la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Diumenge es farà un circuit d'habilitat i educació viària per a la mainada al Parc de Can Campassol. El lema d'enguany de la campanya, que és d'àmbit europeu, és "Per una mobilitat sense emissions". 

Durant aquesta setmana, des de la Regidoria de Medi Ambient es promouen hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Els objectius principals de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

La Regidoria de Medi Ambient ha programat les següents activitats:

  • Al carrer tots hi pintem!, el dia 22 de setembre, consistirà en tallar els carrers on hi ha escoles i així els alumnes de P3, P4 i P5 poden sortir a pintar el carrer amb guixos de colors.
  • Circuit d’habilitat i educació viària, que tindrà lloc el dia 20 de setembre de 17 a 20 h a Can Campassol.

Imatge de la campanya d'enguany de la Setmana de la Mobilitat. Foto: AjMalgrat.
Imatge de la campanya d'enguany de la Setmana de la Mobilitat. Foto: AjMalgrat.