L'Ajuntament repartirà demà a domicili 274 targetes moneder a menors amb beca menjador

Última revisió 25-03-2020 11:40
24/03/2020

La Regidoria d'Acció Social iniciarà demà dimecres el repartiment de les targeta moneder que la Generalitat de Catalunya concedeix als menors amb beca menjador. El repartiment es farà a domicili. La targeta està carregada amb un import inicial de 40 euros, que la Generalitat podrà anar recarregant en funció de l'estat d'alarma. Amb aquesta targeta només es pot comprar al municipi on es viu i es recomana adquirir aliments de primera necessitat. 

L'Ajuntament fa dies que té a punt el dispositiu per poder repartir demà les 274 targetes a domicili per evitar cues i aglomeracions que es podrien produir si s'habiliten uns punts de recollida. El regidor d'Acció Social, Jofre Serret, ha explicat que el govern municipal ha decidit optar pel repartiment a domicili, assumint totes les mesures de seguretat, per evitar que les famílies hagin de desplaçar-se i fer cua per recollir-les. El repartiment es farà de 9 h a 15 . Les targetes es passaran per sota la porta, un cop s'hagi contactat amb la família. Si no hi ha ningú a casa, no es farà el lliurament.

Les famílies de nens amb beques menjador rebran la targeta i una carta informativa sobre com fer-la servir. Cada menor té la seva corresponent targeta. La targeta està carregada amb un import inicial de 40€, que correspon a 4 euros/dia per 10 dies de confinament. La Generalitat podrà recarregar la targeta més endavant, en funció dels dies que s’allargui la situació actual. Un cop lliurada la targeta, ja es pot utilitzar sense cap operativa prèvia. Amb la targeta es pot comprar a tots els establiments d’alimentació del municipi i no es pot sortir a comprar fora del municipi on vius. Es recorda que cal presentar el tiquet de la compra si la policia te’l demana i que només pot anar una sola persona al cotxe.

També es recomana a les famílies comprar aliments de primera necessitat i adaptades a les necessitats dels menors: 

  •  Productes frescos: Verdures, fruites, carn, peix i ous
  • Productes bàsics: Oli, fruits secs, arròs, llegums, llet, iogurts i formatges, conserves de peix i tomàquet.
  • També es recomanar no comprar begudes ensucrades (tipus coca-cola, fantes...), ni alcohol, ni productes carregats de sucres, additius i greixos de mala qualitat, que perjudiquen la salut -la brioxeria no es recomanable- i evitar comprar aliments processats i precuinats.  

 

Targetes beques manejador
Targetes beques manejador

Documents adjunts