La cooperativa de consumidors La Malgratenca fa cessió de l'edifici annex a la Biblioteca

Última revisió 11-08-2020 14:46
11/08/2020

La cooperativa de consumidors de Malgrat de Mar S. Coop. C.L. "La Malgratenca" fa donació a l'Ajutament de l'edifici del carrer Desclapers número 12, annex a la Biblioteca La Cooperativa. El ple d'aquest dijous ha de debatre i acceptar aquesta donació. Aquesta finca podria facilitar una possible futura ampliació de la biblioteca. 

L'Ajuntament va comprar l'any 1991 a la cooperativa "La Malgratenca" la part noble i més antiga de l'edifici del carrer Desclapers número 18, la delimitada per les torres de guaita. La va adquirir per 34 milions de pessetes i la va rehabilitar per ubicar-hi la biblioteca municipal. En aquell moment, ja es va decidir que la resta de la propietat de la cooperativa es reservava per fer front a possibles deutes de la cooperativa i que en cas que quedessin saldats, se cediria gratuïtament al poble de Malgrat de Mar. El 19 de febrer d'enguany la cooperativa va entrar una instància a l'Ajuntament oferint la donació del bé immoble del carrer Desclapers número 12, així com també dels fons de reserva obligatoris i el fons d'educació i promoció de les cooperatives. També se cedeixen 59.835,45 euros. La finca té 2 contractes de lloguer, un del local de la planta baixa, i un altre, d'una oficina a la primera planta. Els lloguers es mantindran fins el 30 d'abril de 2027, tal i com marca els acords de la cessió. 

L'alcalde, Joan Mercader, ha explicat que "és una molt bona notícia perquè d'una banda permet ampliar el patrimoni de l'Ajuntament i d'altra, perquè obre la porta a una possible futura ampliació de la biblioteca municipal". "Aquest pròxim 15 d'agost celebrarem els 50 anys de la biblioteca i aquesta cessió ve a ser un molt bon regal d'aniversari per garantir un bon futur a la biblioteca", ha afegit l'alcalde. 

Una imatge de la finca annexa a la Biblioteca. Foto: AjMalgrat.
Una imatge de la finca annexa a la Biblioteca. Foto: AjMalgrat.