Enderroquen l'edificació que estava a primera línia de mar, davant del càmping Marisol

Última revisió 04-06-2020 12:38
02/05/2020

L’Ajuntament va declarar dijous la ruïna urbanística de l’edifici situat a la platja davant del càmping Marisol  i va ordenar el seu enderroc. Avui mateix dissabte, la propietat ha iniciat els treballs d’enderroc. Aquesta edificació tot i estar en terreny privat, es trobava a primera línia de mar.

Aquesta edificació de 197 metres quadrats, que és en terreny privat tot i que està qualificat com a sistema de protecció de ribera i del delta, va quedar molt malmesa després del temporal Gloria, tot i que no presentava desperfectes greus com per poder declarar-lo en ruïna. Després de les últimes pluges de la setmana del 20 d’abril, aquests deficiències s’han agreujat suposant un perill, ja que molts elements de l’edifici amenaçaven de caure. 

 

Dijous d’aquesta setmana, l’Ajuntament va emetre un informe on es detalla que la construcció presentava danys importants com que la planta de l'edifici havia quedat molt afectada i els fonaments havien cedit en part, el sostre també estava molt malmès i s’havia enfonsat el porxo que ja estava greument afectat des del temporal Gloria. A més, l'edifici estava envoltat dels residus generats per la destrucció dels diferents elements constructius i l'onatge estava desplaçant aquests residus, provocant una situació greu des del punt. Mediambiental. La construcció, que actualment no tenia cap ús, no era estable i es podia enfonsar per si mateixa o per l'acció de l'onatge.

 

L’Ajuntament va donar dijous 15 dies a la propietat per portar a terme l’enderroc, el qual s’ha iniciat avui mateix. 

 

L’alcalde, Joan Mercader, ha manifestat que “aquest enderroc suposa un alliberament d’espai a 1a línia de la platja que es pretenia fer des de fa molts anys i que va en consonància amb la voluntat de l’equip de govern de naturalitzar aquest camí cap al delta de La Tordera”. “Aquest és un gran pas i el resultat de molt de temps de gestió municipal des de l’Ajuntament de Malgrat”, ha afegit l’alcalde

 

Enderroc edifici Marisol
Enderroc edifici Marisol