Col·locació de la primera pedra dels primers habitatges socials que projecta l'Ajuntament

Última revisió 28-07-2021 08:41
27/07/2021

El simbòlic acte de col·locació de la primera pedra dels pisos socials, celebrat aquesta tarda, suposa la posada en marxa del projecte de construcció dels que seran els primers pisos socials que construeix l'Ajuntament de  Malgrat de Mar. Tretze anys després que el projecte quedés en un calaix arran de la crisi econòmica de 2008, el govern municipal desencalla el projecte per construir 46 habitatges socials de lloguer entre els carrers Roger de Flor i Isaac Albéniz. Les obres començaran a mitjans del mes de setembre i estaran acabades en 18 mesos. 

Aquesta tarda ha tingut l'acte simbòlic de col·locació de la primera pedra de la promoció d’habitatge de protecció oficial de lloguer. L’acte ha estat presidit pel diputat d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons, i l’alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader. A l'acte també han assistit els regidors de govern, Jofre Serret, Sergio Ortín, Sònia Viñolas, Ludwig Hasko, Isabel Ortiz i Cinzia Valbonesi, així com els regidors de l'oposició, Carles Jiménez, Ramir Roger, Ester Martínez i Joaquim Albert; i també l'assessor de l'Àrea d'Infraestructures i Espais Naturals, Jordi Torrents; la gerent d'Habitatge, Urbanisme i Activitats, Maria Xalabarder i la tècnica de la Gerència d'Habitatge, Urbanisme i Activitats, Isabel Ezpeleta, així com el director tècnic de Visoren -empresa adjudicatària de la promoció d'habitatges- i l'arquitecte del projecte Ferran Pont. 

El projecte preveu la construcció d'un edifici plurifamiliar per a 46 habitatges, 26 places d’aparcament de cotxe, tres places d’aparcament de motocicleta,  distribuïts en planta baixa, cinc plantes tipus, planta coberta i una planta soterrània pels aparcaments. La construcció es farà en el terreny del carrer de Roger de Flor amb Isaac Albéniz. Aquesta promoció es va formalitzar en el marc del Programa de la Diputació de Barcelona de suport als municipis en la promoció d’habitatge protegit, que tenia per objecte la concertació de promocions d’habitatges amb protecció oficial (HPO) entre ajuntaments i promotors privats a través del Registre d’Entitats Promotores d’Habitatge Protegit (REPHP), titularitat de la Diputació.

 

Un projecte aprovat al 2008

L’any 2009 estava previst l’inici de les obres de construcció dels primers pisos socials de Malgrat de Mar. L’Ajuntament va adjudicar al març de 2008 amb la unanimitat de tots els grups municipals la concessió d’obra pública per a la construcció i explotació els 46 pisos socials de lloguer a l’empresa Visoren SL. L’inici de les obres estava previst per a final de 2009, però el projecte va quedar aturat per la crisi econòmica, que va afectar greuement a l’empresa adjudicatària que va demanar una suspensió de l’execució del contracte.

 

Imatge de la simbòlica col·locació de la primera pedra dels pisos socials aquesta tarda. Foto. AjMalgrat.
Imatge de la simbòlica col·locació de la primera pedra dels pisos socials aquesta tarda. Foto. AjMalgrat.