Ca l'Arnau es convertirà en un centre socioeducatiu per a infants i adolescents a partir de novembre

Última revisió 19-10-2020 13:52
19/10/2020

L’edifici de Ca l’Arnau obrirà com a centre socioeducatiu per a infants i adolescents a partir del pròxim mes de novembre. Aquest espai acollirà els diferents projectes que l’Ajuntament des de les regidories d’Educació i Acció Social, i dins el marc de Serveis Socials, porta a terme per acompanyar els infants i els adolescents, prioritzant els que es troben en situació de vulnerabilitat social, en el seu desenvolupament personal, emocional i educatiu.

 

El centre socioeducatiu de Ca l’Arnau aplegarà tots els serveis adreçats a infants i adolescents per ajudar-los amb la gestió de les seves emocions; la relació amb els companys, els adults i l’entorn;  així com de reforç escolar per superar dificultats d’aprenentatge. D’una banda, Ca l’Arnau serà la nova seu del projecte GR Malgrat, que des de 2013,  acompanya als infants i joves en el seu itinerari formatiu, per a la millora del seu nivell educatiu. El projecte treballa en dues línies diferenciades: Èxit Primària i Secundària -de 8 a 16 anys-, com a reforç escolar fora de l'horari lectiu i Emociona't per a la gestió de les emocions, adreçat a nens i nenes d’entre 10 i 12 anys.

 

Servei socioeducatiu d'atenció diürna

Per altra part, enguany es posa en marxa el servei socioeducatiu d’atenció diürna a infants i adolescents. Els objectius d’aquest projecte, adreçat a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys, són afavorir el desenvolupament integral del menor, atendre els infants que es troben en situació de risc social, intervenir per prevenir i reduir riscos, augmentar les competències i habilitats per compensar dèficits socioeducatius i treballar per a la participació i integració comunitària dels menors i les famílies.

La Junta de Govern Local va aprovar el passat 8 d'octubre el plec de condicions administratives i tècniques per contractar el servei socioeducatiu i també el del projecte GR. Es preveu que les dues contractacions estiguin resoltes en les pròximes setmanes i es pugui posar en funcionament els dos serveis a Ca l’Arnau el pròxim mes de novembre.

L’edifici de Ca l’Arnau també acollirà el projecte Encara, que des de l’octubre passat, atén durant els matins a joves adolescents d’entre 16 i 18 anys, que tenen necessitats socioeducatives especials amb la intenció de disminuir el risc d’exclusió social al que s’enfronten.

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Acció Social, Jofre Serret, ha explicat que "des del govern municipal volem convertir Ca l'Arnau en un espai d'educació i inserció social". "Aquesta és una demanda recurrent en l'àmbit de l'educació i que donarà resposta a moltes necessitats dels nostres infants i joves", ha afegit. El regidor ha subratllat que "esperem que gràcies a aquest projecte hi hagi un creixement i empoderament dels nostres joves per crear noves oportunitats".