Adjudiquen a l'escultor Rob MacDonald la peça escultòrica en memòria dels brigadistes internacionals morts a Malgrat fa 82 anys

Última revisió 12-12-2019 10:50
07/10/2019

La Junta de Govern Local, formada per PSC-JXCatalunya-Malgrat ens Mou, va adjudicar dijous passat a l'artista i activista anglès Rob MacDonald una peça escultòrica, segons el projecte presentat per l'Ajuntament l'any 2017 per homenatjar els brigadistes internacionals que van morir en l'enfonsament del vaixell 'Ciudad de Barcelona', fa 82 anys. El cost de l'escultura és de 29.234,28 euros.

El 30 de maig de 1937, en plena guerra civil espanyola, un submarí italià cedit a l'exèrcit franquista, el General Sanjurjo", va enfonsar davant de la costa de Malgrat un vaixell de incautat a la Companyia Transmediterrania que transportava brigadistes internacionals. El vaixell havia sortit del port de Marsella en direcció a Barcelona i després d'haver estat atacat sense èxit a l'alçada de Lloret de Mar, es va enfonsar finalment a Malgrat.

Un dels brigadistes mort en l'enfonsament del vaixell va ser Robert MacDonald, natural de Glasgow, Regne Unit. Aquest fet va ser conegut per Robert MacDonald, escultor, que inicià un procés de creació conceptual i física que l'ha portat a l'elaboració d'un projecte escultòric conegut com a "Solidarity park".

L'any 2017, en una primera reunió a l'Ajuntament va presentar aquest projecte a representats polítics municipals en forma de maqueta i després fou exposada durant els actes del 80è aniversari de l'enfonsament del ciutat de Barcelona que van tenir lloc a l'arxiu municipal el mes de maig de 2017.

Altres acords aprovats per la junta