Jardins sense reg

 

Potser us pot semblar mentida però plantar jardins on no li apliquem cap reg complementari a l’aigua de pluja és possible i, sens dubte, molt sostenible. A Malgrat de Mar en tenim diferents mostres i són el tipus de jardí al qual li estem donant importància i prioritat a l’hora de decidir el disseny i construcció d’un nou espai enjardinat.

Les plantes en un jardí sense reg han de ser les més adequades a l’espai, capaces de sobreviure amb la quantitat d’aigua que puguin obtenir de la pluja. Tenint en compte aquesta premissa, les plantes del jardí sense reg del nostre municipi s’hauran d’adaptar als 550 litres per metre quadrat, que és la pluviometria mitjana anual a Malgrat.

AQUÍ trobareu una llista amb gran part de les espècies que fem servir i que s’adapten a les nostres condicions climàtiques i del sòl.

Gran part de la flora mediterrània compleix aquests requisits. Unes 25.000 espècies,  el triple si tenim en compte les que provenen d’altres zones de clima mediterrani del món, són el potencial de plantes de què disposem per fer servir en aquests jardins.

Les plantes mediterrànies aprofiten la tardor i l'hivern per a desenvolupar-se. Plantar-les durant la tardor vol dir donar-los la possibilitat d'arrelar amb les pluges d'aquesta època de l'any i arribar a l'estiu en millors condicions per afrontar la segura sequera. Un reg generós en el moment de plantar-les contribuirà al fet que el pa de terra prengui bon contacte amb el substrat i desapareguin les bosses d'aire que hi puguin haver al sòl.

Si voleu més informació cliqueu AQUÍ.

Imatges

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 23-06-2021 08:49