Campanya de plantació d'arbrat 2021

 

Durant el mes de desembre de 2021, el Servei d'Espais verds ha realitzat els treballs de plantació de 87 arbres; 27 unitats de reposició per diferents motius (accidents o greus agressions, bretolades, problemes de seguretat, problemes de funcionament del sistema de reg...) que van haver de ser talats o van morir el darrer any i, 60 arbres nous, per a diferents espais, que faran augmentar el nombre total.

Aquestes plantacions han estat dissenyades amb l'objectiu de poder augmentar els beneficis que ens ofereixen els arbres pel nostre benestar i salut; ombra i frescor durant els mesos més calorosos, millora de la qualitat de l'aire per la captura de partícules contaminats de l'atmosfera... És cert que la caiguda de fulles i fruits poden provocar molèsties i els seus pòl·lens poden produir-nos al·lèrgies. Malgrat tot, els seus beneficis són molt importants i és per això que, any rere any, realitzem campanyes de reposició i plantació.

Les espècies escollides són les que creiem poden adaptar-se millor a les condicions i espais que els hi oferim. No obstant això, el nostre clima és cada dia que passa, més extrem i diferent del de dècades anteriors. Aquest fet fa que, algunes espècies que s'han plantat habitualment, tinguin en aquests moments dificultats per sobreviure. És el cas dels aurons, til·lers, freixes, nogueres..., espècies que ben segur haurem de deixar de plantar i substituir per d'altres més tolerants a la sequera i a les altes temperatures.

En finalitzar aquests treballs, tindrem un total de 4.956 arbres en els nostres carrers i espais verds.

AQUÍ podeu consultar els arbres i els llocs on hem plantat els arbres durant la campanya 2021

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 27-12-2021 12:32