Avisos per pluja, fort vent i onatge en les pròximes hores

Última revisió 19-10-2023 14:47
19/10/2023

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) té activat avisos per mala mar a tota la costa catalana, amb onades que poden superar els quatre metres amb onatge de sud o sud-oest, entre aquesta tarda i demà divendres. També hi ha activat avís per fort vent i pluja en les pròximes hores. A la tarda i nit, s'activaran les fases d'alerta.

Entre aquesta tarda i la matinada demà divendres bufarà vent fort amb cops molt forts (>72km/h) a la comarca del Maresme. L'alerta s'activarà avui a les 18 h fins a les 6 h de demà divendres. Abans i després d'aquesta franja horària el vent serà fort però sense arribar a superar el llindar d'alerta.

A conseqüència del fort vent del sud-oest, la situació marítima s'alterarà amb onades que arribaran als 4 metres al litoral de la comarca. Per aquest motiu també s'activarà l'alerta per estat del mar als municipis costaners entre les 18 h d'avui i les 20 h de demà divendres.

S'esperen també al final del dia d'avui i la matinada de demà precipitacions de moderada a forta intensitat, localment abundants (>20mm). També s'activarà alerta per precipitacions localment fortes i abundants des de les 22 h d'avui dia 19 fins les 5 h de demà dia 20 d'octubre. Es recomana que aquesta nit no s'aparquin vehicles en zones habituals de desguàs d'aigua quan plou.

Predicció de vent d'avui dijous
Imatge de la predicció de fort vent avui dijous. Foto: Meteocat.