85è aniversari 'Ciudad de Barcelona'

 

 

85è aniversari de l'enfonsament del vaixell 'Ciudad de Barcelona'

Guerra civil espanyola. 30 de maig de 1937. Diumenge. Davant de la costa de Malgrat un submarí franquista enfonsa el vaixell Ciudad de Barcelona que porta brigadistes internacionals de Marsella a Barcelona. Els supervivents reben l’ajut de la gent de Malgrat. El vaixell resta a l’aigua, enfonsat. Anys més tard, en ple franquisme, serà esmicolat per obtenir-ne ferro.

85 anys després, inaugurem un monument, conegut com a Solidarity Park, obra de l’escultor anglès Rob MacDonald, que s’ha pogut dur a terme gràcies a la participació comunitària i al suport municipal. Un monument que vol perpetuar la memòria d’una història, la dels brigadistes que hi anaven, que s’ha reconstruït gràcies a la recerca dels darrers anys.

La història mai s’acaba. Justament la d’història del Ciudad de Barcelona ens permet apropar-nos al passat, al nostre passat, al passat de tots. És un punt d’arribada i també un punt i seguit. La desinteressada participació de persones i col·lectius d’arreu del món així ens ho fa pensar.

PROGRAMA OFICIAL DEL 85è ANIVERSARI DE
L’ENFONSAMENT DEL CIUTAT DE BARCELONA I
SOLIDARITY PARK 2022.

Més informació:
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 13-05-2022 10:53