S'obre al públic el mirador per observar les aus, que també fa de barrera per tancar l'accés al delta

Última revisió 23-07-2020 10:15
22/07/2020

L'Ajuntament ha obert al públic aquest migdia el mirador d'aus del delta de La Tordera, situat al final del camí del riu. Aquest mirador permet observar les nombroses espècies d'aus que en els últims mesos han nidificat al delta i alhora és una barrera per mantenir la prohibició d'accedir a la llacuna. 

L'estrena avui d'aquest mirador ha suposat l'obertura de l'accés al camí que voreja el riu, que des del passat 30 d'abril era tancat. Ara es pot accedir al camí fins al mirador situat al final, just abans de la llacuna del delta. L'accés al delta continua prohibit i ara és aquest mirador la barrera que impedeix el pas. Al voltant del mirador, fet de fusta, s'han col·locat unes tanques per garantir el tancament de l'accés al delta, les quals es folraran de bruc en els pròxims dies per mantenir la utilització de materials respectuosos i integrats amb l'entorn. En el mirador, hi ha previst col·locar uns plafons amb informació sobre les diferents espècies d'aus que es poden observar. Aquesta informació és elaborada pel grup de naturalistes voluntaris -de l'Associació Naturalistes del Montnegre i La Tordera Nat Mont-, que fan seguiment des de fa mesos de les nidificacions i de les espècies d'aus, que s'hi van detectant. Al costat, també s'instal·laran uns aparcaments per a bicicletes. 

Amb l'obertura del camí, s'ha tancat l'accés a la torre de guaita de fusta que hi ha, ja que la instal·lació està malmesa i no és segura. A més, la Regidoria de Medi Ambient col·locarà nova senyalització a l'inici del camí. 

L'alcalde, Joan Mercader, ha explicat que "aquest mirador és un pas més per posar en valor la protecció del delta de La Tordera". "A més, aquest mirador ens possibilita que tohom pugui gaudir d'aquest espai amb total seguretat", ha afegit Joan Mercader.