Presentació del Pla de Gestió i Desenvolupament de l'Espai Agrari de la Baixa Tordera, avui a Malgrat

Última revisió 03-11-2020 14:10
03/11/2020

Malgrat de Mar treballa des de fa temps, juntament amb els municipis veïns de Palafolls, Santa Susanna, Tordera i Blanes i la Diputació de Barcelona, en la creació de l'Espai Agrari de la Baixa Tordera com a ens de protecció de la zona agrícola. Aquesta tarda, Malgrat fa una sessió de treball per presentar i debatre l’aprovació del Pla de Gestió i Desenvolupament de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera i Pla d’actuacions 2020. Palafolls va acollir la primera sessió de treball, en la qual també hi van participar els Ajuntaments de Santa Susanna i Tordera, i representats dels seus sectors agrícoles respectivament. Blanes celebrarà la sessió el pròxim 10 de novembre. En aquestes sessions hi participen Ajuntaments i representants del sector agrícola de cada municipi i no s'ha fet de manera conjunta de tots els pobles implicats en el projecte per les restriccions de la COVID-19. 

 

La sessió d'avui finalment serà virtual i no a l'Arxiu Municipal, tal i com s'havia previst, per les restriccions del COVID-19. Començarà amb una benvinguda de l'alcalde, Joan Mercader, que donarà pas a la presentació de la proposta de Pla de Gestió i Desenvolupament de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera a càrrec de la responsable de la Unitat de Suport als Espais Agraris de la Diputació de Barcelona, Sònia Callau. També es presentaran les actuacions que s'impulsen des de l'Espai Agrari. 

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera vol ser intermediari entre el sector agrari i l’administració per optimitzar i apostar per la gestió dels recursos del territori. La idea és que sigui un impuls al desenvolupament d’una àrea d’especialització econòmica al voltant del sector agrari per a l’enfortiment del teixit i la cohesió social i l’impuls de l’economia local. 

Els objectius de l'Espai Agrari són d'una banda, entendre l’Espai Agrari de la Baixa Tordera com una eina útil que contribueixi al prestigi de les produccions agràries, atorgui valor afegit pel territori, preservi l’entorn, eviti la banalització del territori i aporti qualitat de vida. També vol ser una eina per reconèixer el paper econòmic, professional i social de la pagesia en la seva funció productiva, social i ambiental així com l’arrelament i tradició, elements essencials per garantir la rendibilitat de les explotacions agràries i la dinamització del sector productiu agrari dins el context de l’economia local. Entre els objectius també hi ha promoure la gestió i el desenvolupament conjunt a través del suport tècnic i econòmic per impulsar plans i programes que contribueixin a consolidar la dinàmica agroeconòmica existent així com l’acolliment de nous emprenedor.

El regidor de Promoció Econòmica, Ludwig Hasko, ha explicat que "amb la trobada d'avui, continuem avançant en el projecte, informarem al sector agrari del nostre municipi del pla de gestió de l'Espai Agrari de la Baixa Tordera". "Serà una eina que tindrà en compte les necessitats del nostre sector productiu agrari per garantir la rendibilitat de les explotacions agràries i la dinamització del sector productiu, el qual permetrà que la nostra pagesia obtingui el reconeixement que necessita, consolidar empreses existents i acollir nous emprenedors agraris, a més, d'impulsar el relleu generacional i incrementar la professionalitat del sector mitjançant el cicle formatiu agrari que el nostre municipi ha creat i posat en marxa", ha afegit el regidor de Promoció Econòmica.