L'Ajuntament presenta la plataforma participativa Malgrat Decideix

Última revisió 12-12-2019 23:10
14/03/2018

L'Ajuntament posa en marxa avui dimecres la plataforma participativa Malgrat Decideix. Es tracta d'un web que permet participar, debatre i decidir de manera col·lectiva i construir un poble més obert, transparent i col·laboratiu. El regidor de Govern Obert, Transparència i Participació, Ramir Roger (ERC), ha presentat la plataforma aquest matí en una roda de premsa amb mitjans de comunicació. Altres ciutats com Barcelona, Madrid i Hèlsinki tenen aquesta mateixa plataforma de participació, que és

Malgrat Decideix és una eina per articular la participació ciutadana a Malgrat de Mar. El regidor ha explicat que "és una plataforma oberta i transversal per vehicular la participació ciutadana a Malgrat de Mar". "El govern municipal té a més, la voluntat que sigui una eina a la d'entitats que vulguin iniciar processos de participació", ha apuntat Ramir Roger.

Els ciutadans i ciutadanes interessades a prendre part en els processos participatius poden registrar-se a Malgrat Decideix d'una manera accessible i fàcil. Un cop registrat, el ciutadà pot prendre part en els processos. Ramir Roger ha fet una crida a la ciutadania a registrar-se i ser part activa de la participació ciutadana a Malgrat de Mar.

En aquests moments, la plataforma té dos processos participatius en marxa: el del pressupost d'enguany i el de la taula de treball del delta de La Tordera. El procés participatiu perquè la ciutadania decideixi en què inverteix 180.000 euros del pressupost de l'Ajuntament per a aquest 2018 es pot consultar a Malgrat Decideix. A partir del proper mes de maig, es podran fer propostes. El regidor ha precisat que tothom, "sigui d'on sigui, podrà formular propostes sobre com gastar aquestes 180.000 euros en el poble, però que només els malgratencs i malgratenques empadronades al municipi podran votar aquestes propostes durant el mes de juliol".

El regidor de Govern Obert, Transparència i Participació ha manifestat que aquesta plataforma "és fruit del compromís que el govern municipal va adquirir el passat 22 de juliol en el moment de fer públic el resultat de la consulta del PP7". "En aquell moment es vam comprometre a que a la propera consulta que fèssim hi hauria vot electrònic. I ja ho tenim", ha afegit el regidor. "Creiem que la participació és una part molt important de la política. En aquests moments, no hi ha política sense implicació de la ciutadania i hem de donar les eines a la ciutadania per poder participar. Sense participació no hi ha democràcia", ha manifestat Ramir Roger a la roda de premsa.

Aquesta plataforma ha costat a l'Ajuntament 9.000 euros.