Instal·len sensors en els contenidors de recollida de roba per millorar la traçabilitat del residu tèxtil

Última revisió 21-09-2023 13:10
21/09/2023

L'Ajuntament de Malgrat de Mar forma part del projecte "Teixint rutes cooperatives" per optimitzar els recorreguts de recollida de roba a través d'uns sensors volumètrics instal·lats en els contenidors, els quals permeten millorar la gestió del residu tèxtil i la traçabilitat final. S'han instal·lat sensors en els onze contenidors de recollida que hi ha en el municipi. Aquesta digitalització permet un servei més eficient i sostenible, i evita desbordaments. 

Aquesta proposta de digitalització del servei de recollida de roba neix de la vinculació del municipi amb l’entitat Solidança, dedicada a la formació i a l’ocupació de persones en situació de vulnerabilitat social que es troben en un itinerari d'inserció sociolaboral.

El projecte pretén millorar la digitalització en la gestió del residu tèxtil, així com la transparència de les dades i la traçabilitat final amb la instal·lació de sensors en els onze contenidors tèxtils.

La iniciativa millora l'eficiència del servei de recollida de roba perquè permeten obtenir una imatge precisa de la ubicació dels contenidors, del nivell de roba que tenen i de l’estat en què es troben. D’aquesta manera, el servei de recollida és més efectiu i sostenible, ja que detecta quan un contenidor ja està ple.

Els sensors permeten evitar desbordaments i estalviar trajectes innecessaris dels camions per anar a recollir. 

Les entitats ADAD L’Encant, Fundació Deixalles i Recumadrid són les impulsores d’aquesta mesura, que compta amb el suport de la Unió Europea dins del Pla de Recuperació, Transició i Resiliència, finançat per la Unió Europea - Next Generation EU i el Ministeri de Treball i Economia Social.

 

Contenidor de recollida de roba
Imatge del contenidor de recollida de roba de l'aparcament de Can Rierola aquest matí. Foto: AjMalgrat.