Els joves parlaran de violència de gènere dins la programació dels actes del 25N

Última revisió 20-11-2023 10:25
06/11/2023

Els joves tindran protagonisme en el programa d'enguany de comemmoració del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones. El mateix dia 25 de novembre dins l'acte institucional es podran veure un seguit d'entrevistes, en les quals sis joves parlen de violència de gènere i de la seva pròpia experiència. El programa, organitzat per la Regidoria d'Igualtat i LGTBIQ, també inclourà una tabalada i una cercavila de bestiari a càrrec de la Colla de Diables Ratpenatsinfernals. La Biblioteca La Cooperativa també hi col·labora amb una sessió de l'"Hora del Conte" i una del Club de Lectura. 

El programa d'actes s'obrirà el divendres 24 de novembre amb una sessió de l'Hora del Conte amb Jo no tinc Siri!, a càrrec de Núria Alonso, adreçada a mainada a partir de tres anys. 

Els actes continuaran el dissabte, dia 25, amb una tabalada a càrrec dels Miniinfernals de la Colla de Diables de Ratpenatsinfernals a partir de les 18:30 h que farà un recorregut des de la plaça de l'Església fins a la Torre de la Vídua de Can Sala. A continuació, el Club Twirling Malgrat de Mar farà l'encesa d'espelmes Una per cada víctima de violència de gènere als Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala.

Després, a la Sala Joaquim Garriga de l'Arxiu Municipal es projectarà Donem la veu al jovent, un recull d'entrevistes en les quals sis joves del projecte DRAC parlen de violència de gènere. Aquesta projecció donarà pas a la lectural del manifest a càrrec de Carla Heredia i després a la presentació d'un vídeo-dansa a càrrec del Club Esportiu Malgratenc de Patinatge. Cap a les 20 h començarà el monòleg Ferocitat interpretat per Montse Ballart de La Magnòlia Teatre, el que parla de la violència contra les dones. 

Els actes del dia 25 es clouran amb una cercavila del bestiaria a càrrec de la Colla de Diables Ratpenatsinfernals, que començarà al carrer Fonlladosa i acabarà a la plaça de l'Església. El diumenge 26, l'actriu malgratenca Teresa Gelpí interpertarà Stabat Mater a partir de les 18 h a la Sala Joaquim Garriga de l'Arxiu Municipal.

El programa d'actes del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Contra les Dones es tancarà el dia 29 de novembre amb una sessió del Club de Lectura de la Biblioteca La Cooperativa sobre el llibre El secret del meu turbant i amb la participació d'una de les autores, Nadia Ghulam. 

Les activitats commemoratives del Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones d'enguany estan subvencionades per la Secretaria d'Estat per a la Igualtat i Contra la Violència de Gènere per al desenvolupament d'actuacions incloses en el Pacte d'Estat Contra la Violència de Gènere. Els actes del 8M Dia Internacional de les Dones i del 25N de l'any passat també van comptar amb aquest ajut.