Ca l'Arnau ja funciona com a centre socioeducatiu per a infants i adolescents

Última revisió 03-02-2021 14:10
03/02/2021

L'edifici de Ca l'Arnau acull els diferents projectes que l'Ajuntament, des de les regidories d'Educació i Acció Social, porta a terme per acompanyar els infants i adolescents, prioritzant els que es troben en situació de vulnerabilitat social, en el seu desenvolupament personal, emocional i educatiu. Des d'aquesta setmana, 18 nens i nenes prenen part en el servei d'intervenció educativa no residencial (SIS). A més, des del gener, 80 infants i joves participen en una nova edició del Projecte GR de suport i acompanyament educatiu. 

El centre socioeducatiu de Ca l’Arnau aplega tots els serveis adreçats a infants i adolescents per ajudar-los amb la gestió de les seves emocions; la relació amb els companys, els adults i l’entorn;  així com de reforç escolar per superar dificultats d’aprenentatge. D’una banda, Ca l’Arnau és des de fa un mes la nova seu del Projecte GR Malgrat, que des de 2013, acompanya als infants i joves en el seu itinerari formatiu, per a la millora del seu nivell educatiu. El projecte treballa en dues línies diferenciades: Èxit Primària i Secundària -de 8 a 16 anys-, com a reforç escolar fora de l'horari lectiu i Emociona't per a la gestió de les emocions, adreçat a nens i nenes d’entre 10 i 12 anys.

 

Servei socioeducatiu d'atenció diürna

Per altra part, s'ha posat en marxa el servei socioeducatiu d’atenció diürna a infants i adolescents. El Servei d’atenció diürna (SIS) treballa d’una banda, per atendre les necessitats socioeducatives dels infants i de l’altra, fer intervenció de suport, acompanyament, capacitació i tractament amb les seves famílies. Els objectius d’aquest projecte, adreçat a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys, són afavorir el desenvolupament integral del menor, atendre els infants que es troben en situació de risc social, intervenir per prevenir i reduir riscos, augmentar les competències i habilitats per compensar dèficits socioeducatius i treballar per a la participació i integració comunitària dels menors i les famílies. 

L’edifici de Ca l’Arnau també acull el projecte Encara, que des de l’octubre passat, atén durant els matins a joves adolescents d’entre 16 i 18 anys, que tenen necessitats socioeducatives especials amb la intenció de disminuir el risc d’exclusió social al que s’enfronten.

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Acció Social, Jofre Serret, ha remarcat que el servei d'atenció diüna és un projecte llargament esperat. "Ve de l'anterior mandat, hi hem treballat molt perquè sigui una realitat. Estem molt contents que pugui tirar endavant", ha destacat el regidor.