Malgrat fa els primers passos per ser "ciutat amiga de les persones grans"

Última revisió 26-04-2021 13:50
26/04/2021

La Regidoria de Gent Gran iniciarà aquest pròxim mes de maig els treballs per fer una diagnosi per determinar el grau d’amigabilitat de Malgrat vers les persones grans. Aquesta avaluació permetrà elaborar un pla d’acció per promoure un municipi accessible i inclusiu per a les persones grans. D’aquesta manera, Malgrat inicia el projecte per convertir-se en una “ciutat amiga de les persones grans”, un projecte promogut per l’Organització Mundial de la Salut, que proporciona criteris emmarcats en el paradigma de l’envelliment actiu per promoure la inclusió i la participació de les persones grans en tots els àmbits de la vida comunitària.

 

La diagnosi de la situació actual s’iniciarà a mitjan del mes de maig amb la participació d’entitats, associacions, comerços, treballadores de residències i persones de Malgrat que en el seu dia a dia tenen relació amb les persones grans del municipi. A través d’unes enquestes, es recollirà informació relacionada amb l’habitatge, transport, espais a l’aire lliure i edificis, respecte i inclusió social, participació social i cívica, serveis socials i de salut i comunicació. També s’està previst que a partir del mes de juny, participin en aquest procés les persones grans que viuen a Malgrat de Mar. Això es farà seguint les mesures de prevenció i seguretat de la pandèmia.

Una ciutat amigable amb les persones grans és aquella que incorpora en la seva planificació de polítiques i programes municipals la perspectiva de les persones grans. A la pràctica implica que la ciutat ha de treballar per adaptar les seves estructures i serveis perquè siguin accessibles i inclusius per a les persones grans, reconeixent les seves necessitats i capacitats diverses.