El conseller de Territori i la presidenta de Diputació visiten les obres del nou pont que tornarà a unir Malgrat i Blanes

Última revisió 28-02-2020 18:05
28/02/2020

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, han visitat aquest matí juntament amb l'alcalde, Joan Mercader, i regidors del consistori malgratenc les obres de construcció del nou pont de la carretera BV-6001 que tornarà unir el municipi amb Blanes. El nou pont, que substituirà el que va caure pel temporal Glòria, costa 4,6 milions d'euros i es preveu que estigui enllestit en uns 10 mesos. Ara han començat les tasques prèvies amb l'enderroc de les restes de l'antic pont. 

El nou pont de la carretera BV-6001 s'ubicarà en el mateix emplaçament que l'anterior, tindrà una longitud de prop de 220 metres i una amplada de 13 metres. Comptarà amb dos carrils de circulació de 3,5 metres cadascun i 1 carril per a vianants i bicicletes de 3 metres d'amplada. L'estructura compleix amb els requeriments tècnics en relació a la dinàmica fluvial, amplada i gàlib, així com la distribució de les piles d'cord amb els criteris de l'Agència Catalana de l'Aigua. El nou pont tindrà 4 pilars i no 19 com l'anterior. Per aquesta carretera que uneix Malgrat i Blanes hi circulen diàriament una mitjana de més de 8.000 vehicles diaris. 

L'alcalde de Malgrat ha transmès al conseller la preocupació del govern municipal per la situació actual de la mobilitat al municipi, després que el temporal Glòria també fes caure el pont de la via de trens, que també unia Malgrat i Blanes. Joan Mercader ha detallat que el servei d'autobús que es va posar en marxa a final del mes de gener i que connecta l'Alt Maresme amb Barcelona arriba fins a Pineda. En aquest sentit, l'alcalde ha traslladat al conseller Damià Calvet la necessitat que aquesta línia d'autobús s'ampliï fins a Malgrat de Mar. També li ha demanat que l'actuat servei de bus que substitueix el tren en la connexió amb Blanes s'ampliï i reforci durant la Setmana Santa i la temporada d'estiu. 

Joan Mercader també ha preguntat al conseller de Territori i Sostenibilitat sobre les previsions de l'Agència Catalana de l'Aigua per fer actuacions al municipi després dels danys provocats pel temporal Glòria. Segons ha explicat l'alcalde, Damià Calvet ha afirmat que s'ha començat a actuar a la zona d'Hostalric i que aviat està previst fer-ho a Malgrat de Mar. "Estarem atents i seguirem amb detall que es facin aquestes actuacions, perquè són totalment necessàries. Cal fer el manteniment dels recs i les rieres", ha afegit l'alcalde. 

El conseller ha visitat també la zona agrícola i ha atès un grup de pagesos que li ha fet arribar la seva preocupació pels danys que han patit. 

Per la seva part, la presidenta de la Diputació de Barcelona ha visitat la zona de càmpings del Camí de la Pomereda afectada pel temporal i ha atès a un grup de propietaris de càmpings. La pròxima setmana l'Ajuntament presentarà la sol·licitud d'ajuts per fer front a les despeses de les actuacions que ja ha fet i es fan per solucionar els danys ocasionats pel temporal. 

El conseller Calvet i la presidenta de la Diputació han visitat les obres de construcció del nou pont
El conseller Calvet i la presidenta de la Diputació han visitat les obres de construcció del nou pont