El Camí de la Pomereda, des de Mas Bages cap al riu, serà naturalitzat i l'Estat assumirà el cost de la transformació

Última revisió 25-02-2020 09:59
24/02/2020

El Camí de la Pomereda, el tram municipal -entre la carretera de Mas Bages i el càmping Els Pins- serà un camí naturalitzat. La Demarcació de Costes a Catalunya del Ministeri per a la Transformació Ecològica i el Repte Demogràfic i l'Ajuntament han arribat a l'acord que aquest tram del Camí de la Pomereda serà un espai natural, on només hi podran passar vianants. Es descarten actuacions que s'havien fet en el passat en aquesta zona com tornar a fer una escullera o dragar. 

L'alcalde de Malgrat, Joan Mercader, el primer tinent d'alcalde, portaveu del govern i regidor d'Urbanisme, Jofre Serret, es van reunir dijous passat amb la cap de la demarcació de Costes a Catalunya, Maria Toledano. L'alcalde ha explicat que el ministeri assumirà la naturalització del front del litoral que s’ha destruït i que és municipal. D'aquesta manera, aquest tram de Camí serà un pas de terra destinat a vianants i la resta platja.

Segons Joan Mercader, el cost dels treballs de renaturalització els assumirà el Ministeri de Costes i es farà a mitjans del pròxim mes de març. "Estem satisfets que actuacions d’emergència a curt termini ja tinguin en compte l’emergència climatica i actuem de manera diferent respecte anys anteriors, tot renaturalitzant aquest front", ha manifestat l'alcalde. "Amb aquestes accions mostrem amb fets el compromís del govern d’actuar diferent i d’acord amb l’acció climatica", ha afegit Joan Mercader.

El primer tinent d'alcalde ha explicat que aquesta actuació és molt important. "Vam acordar amb el Ministeri naturalitzar el Camí de la Pomereda des de Mas Bages cap al riu per tal de recuperar el paisatge natural d'aquest espai, tal i com ho va aprovar el Pla d'Ordenació Urbanística del Municipi (POUM) l'any 2005 per una àmplia majoria dels grups polítics del consistori", ha afegit. 

 

 

Camí Pomereda càmpings malmès
Camí Pomereda càmpings malmès