Adjudiquen les obres per fer l'itinerari del tram de Malgrat de la Ruta de la Tordera

Última revisió 12-12-2019 23:11
26/09/2017

La Junta de Govern Local ha adjudicat avui dimarts els treballs del projecte del tram de Malgrat de Mar de la Ruta de la Tordera, impulsada pel Consell Comarcal de la Selva en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i els 17 municipis implicats. Els treballs s'han adjudicat per 104.073,88 euros a l'empresa Catalana d'Infraestructures i Serveis Associats CISA i es portaran a terme en 45 dies.

Els treballs inclouen la senyalització de la ruta per tot el municipi i diverses actuacions sobre el vial i els seus marges per la creació del dos trams de carril bici segregats del trànsit al camí de la Pomareda i sobre la mota de la Tordera.

El tram de Malgrat de Mar de la Ruta de la Tordera s'iniciarà al mateix nucli urbà, concretament a l'estació de trens, i gran part del seu recorregut discorrerà en paral·lel a la línia de costa, primer pel passeig de mar i després per la zona de reraduna del Camí de la Pomereda. Una altra gran part del traçat anirà en paral·lel al curs del riu de La Tordera, des de la desembocadura fins al municipi de Palafolls.

La major part del recorregut actual es troba barrejat amb el trànsit rodat i és per aquest motiu que el projecte proposa realitzar una segregació del trànsit amb l'objectiu de millorar la seguretat dels usuaris i fer que l'experiència de la ruta sigui molt més agradable. Així, es preveu segregar el trànsit al tram que passa pel camí de la Pomereda amb una barana de fusta que separarà el carril bici del camí i dels aparcaments que hi ha a tota la rereduna.

També se segregarà el trànsit al camí asfaltat que connecta la carretera BV-6001 amb els càmpings i tota la zona agrícola de Malgrat. Per fer-ho es desbrossarà tot el marge d'aquesta carretera i es crearà un camí paral·lel per on circularan les bicicletes i els senderistes.

Amb l'adequació d'aquesta ruta per al senderisme i el cicloturisme, L'Ajuntament pretén atraure visitants molt interessats pel territori i el seu patrimoni i diversificar l'oferta turística actual, contribuint a la desestacionalització.

La Ruta de la Tordera és un itinerari que enllaça el Montseny amb Malgrat de Mar de 66 km de longitud. En el projecte, a banda de Malgrat, hi participen els municipis de Blanes, Breda, Palafolls, Tordera, Fogars de la Selva, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu, Arbúcies, Riells i Viabrea, Sant Celoni, Gualba, Santa Maria de Palautordera, Sant Esteve de Palautordera, Fogars de Montclús, Vallgorguina i Montseny. El tram de Malgrat de la ruta en un futur s'integrarà al projecte Vies Braves de la Diputació de Barcelona. Aquest projecte és una iniciativa per a condicionar antics camins paral·lels als rius per a senderistes i ciclistes.

Altres acords de la Junta d'avui

El govern municipal, format per JXM, ERC, PDeCAT i CUP, també ha aprovat aquest matí en junta la contractació de les obres d'arranjament de les pistes d'atletisme per 9.976,45 euros. Aquestes obres han de servir per reparar el terra de les pistes que va ser cremat a l'estiu en un acte vandàlic. L'Ajuntament també té previst aduqirir el material necessari per poder portar a terme l'activitat de salt a les pistes d'atletisme.

La junta ha donat llum verd també a l'adjudicació de la darrera fase de digitalització del fons de Televisió de Malgrat per 9.220,20 euros.

A més, ha aprovat una despesa de 4.571,99 euros per als tallers de circ infantil i juvenil i un per a famílies:

  • Taller de circ infantil i juvenil de 5 a 8 anys els dissabtes d'11.45 h a 13.15 h i de 9 a 13 anys els dissabtes de 10 h a 11.30 h d'octubre a desembre. L'objectiu del taller és treballar la sensibilització en l'art, descobrir les diferents tècniques de circ com l'acrobàcia, malabars, equilibris, trapezi i teles. El cost del taller 35 € (20 places per grup).
  • Circ en família per a totes les edats; el 21 d'octubre, el 4 de novembre, i el 9 de desembre, de 17 h a 19 h. Aquest taller integra la descoberta de les diferents tècniques de circ, com activitat física i creació artística en l'àmbit familiar, per tal que els membres de la família puguin realitzar una activitat conjunta, dins d'un espai ambient de confiança i afectiu. Aquesta activitat està pensada com un espai lúdic on la descoberta i pràctica de les tècniques circenses permeti a les famílies apropar-se al món del circ com a part activa i no merament com a espectadors. El cost del taller 5 € per nen/a.

També s'ha aprovat el taller de la Regidoria d'Inserció Laboral sobre iniciació a la informàtica, que tindrà 19 sessions d'1,5 hora d'octubre a desembre i un preu de 25 euros.