Nova campanya per fomentar la recollida d'excrements de gos

Última revisió 12-12-2019 23:10
06/04/2018

L'Ajuntament de Malgrat de Mar torna a posar en marxa aquesta setmana una campanya per sensibilitzar els propietaris de gossos de l'obligatorietat de recollir els excrements.

La campanya, que té com a lema Recollim els excrements de gos: fem un Malgrat més net, es va posar en marxa ahir dijous i s'allargarà fins el 3 de maig. La campanya té com a objectiu sensibilitzar els propietaris d'animals de recollir les seves deposicions al carrer. La campanya també recorda que s'ha d'evitar que els gossos orinin als espais públics, façanes o mobiliari urbà, i que en tot cas, fer-ho als embornals i escocells dels arbres, i després tirar-hi aigua.

La campanya inclou un reforç de la neteja de les zones més afectades pels excrements de gossos i de la informació per recordar als propietaris de gossos de la seva obligació de recollir els excrements. Incomplir aquesta obligació suposa una sanció de 250 euros. Les zones més afectades són l'aparcament de l'avinguda Verge de Montserrat, l'aparcament de l'antic camp de futbol, places Moguer, Càrdenas, Germana Campos i de la Figuera. També l'avinguda de Barcelona a l'alçada amb el carrer Isaac Albéniz, Manuel de Falla amb Roger de Flor; també les places de Jardins Solidaritat, la Pagesia i Fèlix Cardona, Camí del Pla, avinguda Josep Ragull i Vilaró; avinguda Mediterrània, aparcament de Can Rierola, plaça Joan Alsina, carrer doctor Marañón, carrer Verneda, Cadí, Lleida, Antoni Gaudí, Besós, Can Feliciano, plaça Rosend Giol i Figuerola, avinguda Tarragona, Josep Ragull i Vilaró, plaça de Les Mines de Can Palomeres, carrer Escultor Clarà, Passeig de Mar, avinguda dels Pins,

L'alcaldessa de Malgrat de Mar, Carme Ponsa (JXM), ha explicat que aquesta campanya es porta a terme periòdicament, tot i que, darrerament s'ha detectat un increment de la presència d'excrements de gossos per carrers, places i parcs. L'alcaldessa ha fet una crida al civisme i ha recordat que "entre tots hem de mantenir net el poble".