Ocupació, Formació i Empresa conclou el curs de peó de mecanitzat, posant en contacte alumnat i empreses locals del sector

Última revisió 28-02-2022 10:01
25/02/2022

L'Àrea d'Ocupació, Formació i Empresa de l'Ajuntament va concloure ahir a la tarda el curs de peó de mecanitzats amb una sessió de treball que va posar en contacte l'alumnat amb les empreses locals d'aquest sector dedicat a fer peces mecàniques i muntatges de precisió i enginyeria. El govern municipal va posar en marxa aquesta formació després que les empreses de mecanitzats de Malgrat haguessin traslladat la necessitat de trobar personal qualificat per a aquest sector. Es dóna la circumstància que a Malgrat hi ha un gran nombre d'empreses dedicades als mecanitzats.

 

Per tancar el curs, l'Àrea d'Ocupació, Formació i Empresa va organitzar una jornada de treball per posar en contacte l'alumnat amb les empreses locals del sector amb una dinàmica d'entrevistes ràpides. Un dels alumnes ja ha estat contractat, i una altra empresa local està interessada a cobrir una vacant que té amb una de les persones que han fet aquesta formació. 

L'acte de cloenda del curs va estar presidit per l'alcaldessa de Malgrat, Sònia Viñolas, que va estar acompanyada de la regidora d'Inserció Laboral, Cinzia Valbonesi. L'alcaldessa ha valorat positivament l'organització d'aquest curs des de l'Àrea d'Ocupació, Formació i Empresa de l'Ajuntament: "Es treballa per copsar les necessitats del teixit empresarial i dur a terme una oferta formativa que vagi en consonància amb les necessitats de les empreses del municipi". 

Els empresaris locals assistents van valorar positivament aquesta iniciativa d'oferta una acció formativa professionalitzadora que s'ajusta a la necessitat del teixit productiu local. Els alumnes també estan satisfets amb l'experiència formativa i alhora amb l'oportunitat d'haver pogut contactar directament amb empreses del sector. 

El curs de peó de mecanitzats es va iniciar el passat mes de novembre amb la participació de 17 persones. Aquesta formació ha tingut una durada de 70 hores lectives i a més, ha inclòs càpsules d'orientació laboral per millorar l’ocupabilitat dels alumnes. La formació està inclosa en la subvenció 'Projectes específics per a la dinamització del mercat de treball local’ de la Diputació de Barcelona i COMASTECH, Centre Politècnic Comas, ha impartit les classes.