L'alcaldessa dóna la benvinguda a les nenes sahrauís acollides per famílies aquest estiu

Última revisió 10-08-2023 08:49
10/08/2023

Dues nenes sahrauís de nou anys han estat acollides aquest estiu per una família malgratenca i una de Santa Susanna dins el projecte "Vacances en pau per a nens i nenes del poble sahrauí", que organitza l'Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara conjuntament amb l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí. L'alcaldessa, Sònia Viñolas, va rebre dimarts a la tarda a l'Ajuntament les dues nenes, les famílies acollidores i membres de l'associació. 

Des de fa anys Malgrat organitza i acull el projecte "Vacances en Pau" de colònies per a infants sahrauís, que viuen als campaments de refugiats de Tindouf (Algèria). Aquesta experiència ajuda a conèixer la realitat d'aquest poble i dels seus nens i nenes. 

Aquest projecte pretén oferir a aquests infants la possibilitat de veure i gaudir de moltes coses i alhora donar la possibilitat de conviure amb nens i nenes catalans per tenir una altra imatge del món, diferent de la realitat quotidiana dels campaments de refugiats, on el Poble Sahrauí viu exiliat des de l’any 1975.

Enguany 270 nenes i nens sahrauís passen l'estiu a Catalunya. 

Rebuda
Imatge de la rebuda oficial de les nenes sahrauís a Malgrat de Mar. Foto: AjMalgrat.