Reunió de la comissió per a la millora de l'èxit educatiu amb l'objectiu d'impulsar el pla d'absentisme

Última revisió 07-04-2022 14:59
07/04/2022

La comissió local per a la millora de l’èxit educatiu s’han tornat a trobar aquest matí en una reunió celebrada a l'Arxiu Municipal amb l’objectiu d’impulsar i desplegar el pla local de prevenció i atenció a l’absentisme. La comissió ha acordat les bases per desplegar el pla d’absentisme amb voluntat de ser un treball transversal i conjunt de tota la comunitat educativa.

Dues tècniques especialitzades de la Diputació de Barcelona, una de les quals va participar en la redacció del pla local d'absentisme, han guiat aquesta reunió de treball, que ha comptat amb la participació de l’inspector del Departament d'Educació de la Generalitat, el primer tinent d'alcalde i regidor d'Acció Social, Jofre Serret, la regidora d’Educació, Lurdes Borrell, les tècniques municipals d’educació i serveis socials, els directors i directores dels centres educatius del municipi, una representant de l’àrea bàsica de salut, l’inspector en cap de policia local, Joaquim Martínez. També hi ha participat la tècnica del Pla d'Absentisme que recentment ha contractat l'Ajuntament a través d'una subvenció de la Diputació de Barcelona i que serà l'encarregada de donar suport i acompanyar el desplegament d'aquesta acció. 

La regidora d'Educació, Lurdes Borrell, ha explicat que s'ha acordat que una de les principals accions de la comissió per a la millora de l’èxit educatiu serà l'impuls i el desplegament del pla local prevenció i atenció a l’absentisme escolar que està vigent des que es va aprovar en el ple municipal del 13 de maig de 2021. La regidora també ha subratllat que la voluntat és establir una línia de treball "en xarxa, compartint recursos de tota la comunitat educativa amb un sentit ampli, que interpel·li a tota la societat". Lurdes Borrell ha destacat la importància de poder comptar amb una tècnica que vetlla pel desplegament del pla local d'absentisme, així com de comptar amb el suport i assessorament de la Diputació de Barcelona. 

Les persones que formen la comissió també han acordat un calendari de reunions per impulsar i treballar el pla.   

Comissió local
Imatge de la reunió d'aquest matí celebrada a l'Arxiu Municipal. Foto: AjMalgrat.