Joventut

El servei de Joventut no disposa d’un equipament específic per a les persones joves, però aquesta mancança no ha d’impedir la interacció amb les persones joves i el compliment dels objectius del Pla Local de Joventut.

El pla local de Joventut 2019 – 2022, aprovat pel Ple del 11 d’abril de 2019, marca diferents àmbits d’actuació i és el marc orientador i estratègic per a la creació d’aquest projecte, adequat a la realitat de cada moment i a la ràpida transformació en els hàbits dels joves. Tenim diferents àmbits d’actuació.

En l’àmbit de l’Educació, l’objectiu estratègic és: Empoderar, orientar i acompanyar a la persona jove en el seu procés educatiu.

En l’àmbit de Salut i Esport, l’objectiu estratègic és: Augmentar l’adquisició de coneixements, hàbits i conductes que contribueixin a la promoció de la salut de les persones joves.

En l’àmbit d’Oci i Cultura, l’objectiu estratègic és: Augmentar l’accés i el consum cultural crític dels i les joves, així com també la seva pròpia creació artística.

En l’àmbit de Cohesió social, l’objectiu estratègic és: Assolir una joventut cohesionada al voltant dels valors bàsics de convivència com la solidaritat, el respecte i la tolerància.

UBICACIÓ

Ens podeu trobar per informació i assessorament al Centre Cívic, Regidoria de Joventut, ubicada al c/ Segre, 1, de 8 h a 15 h, o bé, podeu telefonar al 93 761 98 13 o enviar un correu a joventut@ajmalgrat.cat

Què fem ?

Suport econòmic, d’infrastructura i tècnic a les associacions juvenils.

Organització d’activitats formatives, lúdiques i tallers diversos per a joves.

Recolzament i organització de campanyes informatives i/o preventives.

Elaborem projectes per a joves atenen a les necessitats del moment.

Àmbit Educació

  • Aules d’Estudi en dos períodes, gener febrer i maig juny, durant l’època d’exàmens.
  • Cursos de monitors/es en el lleure i de premonitors, altres cursos d’interés.
  • Tallers formatius, de mobilitat, associacionisme, emancipació cuina sense pares a la carta.
  • Suports als centres educatius de secundària oferint tallers i formacions específiques sol·licitades, de mutu acord amb els tutors dels Centres Educatius.
  • Juliol Jove. La proposta Juliol Jove neix amb les ganes i l’objectiu d’atendre i arribar al col·lectiu de joves, que a l’estiu no té feina, ni possibilitats de fer cap activitat. Cal que aquest col·lectiu tingui un espai on poder desenvolupar la creativitat i socialització. L’estiu és el marc ideal per oferir-los una bateria de tallers en càpsules per a joves de 13 a 18 anys.

Oci i Cultura

  • Activitats lúdiques i concerts en les Festes Majors.
  • Activitats per Nadal.
  • La realització de Barraques: dos o tres dies de concerts i emmarcats dins de la Festa Major de Sant Roc.
  • Gestió del Buc d’assaig del Centre Cívic i reserva d’espais.

Àmbit Treball

  • Programa de la Garantia Juvenil. Coordinació amb aquest servei que està gestionat per la Regidoria d’Inserció Laboral i el Consell Comarcal.
  • Mobilitat Jove Internacional. El servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme és un servei mancomunat entre diferents administracions, ofert per Nexes Interculturals de Joves per Europa amb el suport i coordinació del Consell Comarcal del Maresme.

Altres

  • Treball transversal amb altres regidories com, Igualtat i LGTBiQ, Serveis Socials, Educació  i en projectes específics que s’estiguin desenvolupant per necessitats concretes. I que  siguin objectiu del desplegament del Pla Local de Joventut 2019 – 2022.

 

Instagram

Disposem d’un compte d’Instagram anomenat @malgratjovesensetítol. Un canal que ens serveix per fer difusió de les activitats i establir un lligam amb la ciutadania jove i les entitats.

 

Enllaços d’interés

Carrer del Segre, 1 08380 - Malgrat de Mar

937 619 813

937 619 828

Dilluns de 10 h a 11 h i dimecres de 17 h a 18 h

Responsable polític

Catàleg de serveis