Mainada i gent gran comparteixen trobada intergeneracional, compartint repecte, empatia i solidaritat

Última revisió 28-02-2020 18:13
28/02/2020

Nens i nenes de 3r i 4t de Primària de les Escoles Fonlladosa i persones grans de la residència Toy han participat aquest matí en una trobada intergeneracional al Parc de Can Campassol. Han compartit unes hores de jocs i activitats educatives i lúdiques, compartint complicitat i riures. Aquesta jornada forma part del projecte "Una carta i un moment feliç" de la Regidoria de Gent Gran. 

Aquesta iniciativa de la Regidoria de Gent Gran, que porta per nom "Una carta i un moment feliç", es va fer arribar a les escoles i a les residències del poble. Les Escoles Fonlladosa i la Residència Toy van acceptar participar en aquest projecte, que té com a objectiu combatre la solitud no volguda i aïllament que pateixen alguns usuaris de les residències de gent gran. La idea és apropar la gent gran als infants a través d'activitats lúdiques i educatives, i alhora fomentar la socialització de les persones grans i treballar valors com el respecte, l'empatia i la solidaritat. 

"Una carta i un moment feliç" es va posar en marxa fa uns mesos quan nens i nenes de segon cicle d'Educació Primària del Fonlladosa van enviar cartes  a persones grans que estan a la residència Toy. En la missiva, cada nen i nena es presentaven i demanaven a la persones grans que expliquessin un bon record o experiència que haguessin tingut i que els transmetés felicitat. Amb l'ajuda dels treballadors i treballadores de les residències, les persones grans van retornar una carta, presentant-se i explicant el seu record feliç. Posteriorment, la mainada va fer un dibuix representant l'escena descrita, que avui ha estat lliurada a cada persona gran de mans dels nens i nenes en aquesta trobada intergeneracional. 

La segona tinent d'alcalde i regidora de Gent Gran, Sònia Viñolas, ha explicat aquest projecte "vol treballar els valors de l'empatia i el respecte entre les dues generacions i fer-ho intercanviant moments de lleure i experiències". "De fet, avui ha començat aquesta trobada, que sens dubte, tindrà continuïtat", ha afegit la regidora.  "És molt important que la gent gran sàpiga que té veu i es continuï sentint part activa del poble. Per això, intentem treballar a partir de projectes i actes que donen un servei a la tercera edat amb l'objectiu d'aconseguir un poble més amigable i conscienciant amb les necessitats de tots els seus veïns", ha explicat Sònia Viñolas.

Trobada intergeneracional al Parc de Can Campassol aquest matí.
Trobada intergeneracional al Parc de Can Campassol aquest matí.