L'Ajuntament té nova pàgina web. El primer tinent d'alcalde i regidor de Comunicació, Jofre Serret, el regidor de Serveis Informàtics, Sergi Cardona, i la regidora de Transparència, Isabel Ortiz, han presentat aquest matí aquesta nova web, que millora els continguts, l'accessibilitat i el format. 

">

L'Ajuntament estrena nova versió del web municipal

Última revisió 06-02-2020 13:30
06/02/2020

L'Ajuntament té nova pàgina web. El primer tinent d'alcalde i regidor de Comunicació, Jofre Serret, el regidor de Serveis Informàtics, Sergi Cardona, i la regidora de Transparència, Isabel Ortiz, han presentat aquest matí aquesta nova web, que millora els continguts, l'accessibilitat i el format. 

Més intuïtiva, més visual i més accessible. Així és el nou web municipal que l'Ajuntament ha posat en marxa aquesta setmana. 

Durant la presentació de la nova web aquest matí, el regidor de Serveis Informàtics, Sergi Cardona, un altre dels objectius és el de fer-la més flexible a l’hora d’incorporar nous continguts i nous apartats i més accesible des de diferents dispositius. La nova web té una nova organització de la informació que la fa més fácil i entenedora per al ciutadà.

Una de les novetats que incorpora la nova web de l’Ajuntament de Malgrat de Mar és l’agenda del govern municipal tant per a l’equip de govern com per a l’oposició. També ofereix un accés directe a altres webs corporatives com poden ser les de turismo o dels mitjans de comunicació municipals.

El regidor de Comunicació, Jofre Serret, ha destacat "ha estat una feina transversal de diferents regidories de Serveis Informàtics, Comunicació, Serveis Jurídics, Serveis Generals i l'Arxiu Municipal". "L'anterior de l'any 2014 havia quedat obsoleta i ara tenim una nova web, amb una nova imatge molt més moderna, que ha d'anar lligada al concepte Smart city", ha explicat.

La regidora de Transparència, Isabel Ortiz, ha afirmat que aquesta nova web continua apostant fort per la transparència de la informació i de les dades de la gestió de l'Ajutament. "Sempre estem disposats a millor, i aquesta nova web és una eina més moderna i útil per al ciutadà", ha apuntat. 

Un treball que va començar l'any 2017

L’anterior equip de govern va decidir a mitjans de 2017 posar en marxa una renovació de la web municipal.  L'anterior pàgina web datava de l'any 2014 i va ser creada a través d'un recurs tècnic de la Diputació de Barcelona però amb un gestor de continguts d’una empresa privada subcontractada per la pròpia Diputació. L'anterior gestor de continguts de la web no permetia fer canvis de disseny i era molt hermètica a l’hora d’afegir nous continguts o noves funcionalitats. Aquest fet a més, suposava que sempre que s'havia de realitzar algun canvi suposava un cost econòmic que havia d’assumir l’Ajuntament ja que quedava fora del propi manteniment de la Diputació.

A finals del 2017, l’Ajuntament es posa en contacte amb la Diputació per plantejar els problemes de la web i valorar quines alternatives hi havia sota la taula. La proposta de la Diputació és migrar al gestor de continguts en propietat de la Diputació. D'aquesta manera, al desembre de 2018 és quan Diputació presenta un primer esborrrany del que serà la nova web. Des de llavors, s'ha treballat per enllestir aquesta nova versió.