Organitzen una jornada tècnica sobre el fesol del ganxet aquest vespre a la Cooperativa Agrícola Progrés-Garbí

Última revisió 14-01-2020 16:08
30/05/2007

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat organitza una jornada tècnica sobre el fesol del ganxet aquest vespre. Tindrà lloc a partir de les vuit del vespre a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola Progrés-Garbí. L'objectiu d'aquesta jornada és oferir els resultats més significatius que s'han obtingut en els assajos per estudiar com el terreny i la llavor de sembra repercuteixen en les característiques finals del fesol.

La jornada oferirà els resultats de l'assaig de maneig del fesol del ganxet del 2005 i 2006, així com els de l'assaig de comparació de localitat de sembra i tipus de llavors del 2004 i del 2005. La presentació d'aquests resultats aniran a càrrec de Francesc Casañas del Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia de l'Escola Tècnica Superior d'Agricultura de Barcelona. També es parlarà de la mecanització del cultiu entutorat amb xarxa amb una exposició del productor i president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Mongeta del Ganxet Vallès-Maresme.

El cap de l'Oficina Comercal del departament al Maresme, Ramon Badosa, farà la presentació de la jornada.

La Cooperativa Agrícola Progrés-Garbí col·labora en l'organització d'aquesta jornada tècnica, que té com a objectiu mostrar els resultats més significatius que s'han fet per avançar en el coneixement de com el terreny i la llavor de sembra repercuteixen en les característiques finals del fesol i els seus usos més adequats. El cultiu del fesol obliga a importants despeses en materials i mà d'obra, que tot sovint condiciona la seva extensió. Per això, en els darrers anys s'han desenvolupat un seguit d'assajos i millores en les tècniques de cultiu amb l'objectiu de facilitar la seva producció i augmentar la rendibilitat.

El fesol del ganxet de Malgrat de Mar, juntament amb la producció d'altres pobles del Maresme i del Vallès, rebrà l'aprovació de la Denominació d'Origen Protegida properament.

Si cliqueu a sobre del document adjunt podreu veure el programa detallat d'avui.