Malgrat signa dos crèdits amb la Diputació de Barcelona

Última revisió 14-01-2020 15:49
11/11/2009

L'alcaldessa de Malgrat de Mar, Conxita Campoy, i el diputat per la Cooperació al Desenvolupament, Jordi Labòria, han signat aquest matí dos crèdits: un del Programa de Crèdit Local per valor de 631.000 euros i una subvenció de més de 88.629,53 euros, i un Ajut de Caixa per valor de 150.000 euros.

El crèdit de 150.000 euros, un Ajut de Caixa de la Diputació, és per a finançar la construcció de la caserna de la policia local, a l'igual que el prèstec de 631.000 euros amb Caixa d'Estalvis de Catalunya. En la signatura d'aquest matí, també s'ha fet l'acceptació de la subvenció de 88.629,53 euros de la Diputació de Barcelona per subsidiar el tipus d'interès del prèstec.




Vuit municipis de la província han signat avui dimecres al despatx del president de la Diputació de Barcelona crèdits i préstecs corresponents al Programa de Crèdit Local i a Ajuts de Caixa. El valor total dels crèdits és de més de nou milions d'euros.

A més a més, la Diputació subvenciona directament les despeses d'aquests crèdits amb 1.293.495,49 euros. En aquesta ocasió, els municipis són Terrassa, Esplugues de Llobregat, Malgrat de Mar, Montmeló, El Papiol, Sant Bartomeu del Grau, Sant Celoni i Santa Coloma de Cervelló.

El Programa de Crèdit Local és un instrument de cooperació econòmica municipal fruit del conveni que la Diputació de Barcelona i Caixa Catalunya van signar l'any 1994 i que s'ha anat prorrogant any rere any. Mitjançant aquest conveni, gairebé la totalitat dels ajuntaments de la província han accedit a crèdits a baix interès per poder realitzar inversions municipals. En 14 anys, el programa ha repartit pel territori més de 1.400 milions d'euros.

La Diputació, a partir del pertinent procés d'acció concertada (procés de selecció), va signar el passat 22 d'abril un nou conveni amb Caixa Catalunya pels anys 2009 i 2010, acord que ha estat qualificat pel president de la corporació, Antoni Fogué, com «el millor programa de crèdit local d'Espanya» perquè, per una banda, serveix «per garantir la inversió local, que els municipis no s'aturin», i, per altra, perquè amb el tipus d'interès obtingut ?l'Euribor amb 1.9 més-, compensat amb les subvencions directes de la Diputació en aquest àmbit, «l'interès es queda al voltant de 0.5 o 0.8%».

Font nota de premsa i fotografies: Departament de Premsa de la Diputació de Barcelona