La Fundació Territori i Paisatge destaca la bona salut de la vegetació de les dunes i constata el seu gran valor ecològic

Última revisió 14-01-2020 15:57
18/05/2009

La vegetació psamòfila de la Platja de la Conca gaudeix de bona salut. Així ho va assegurar César Gutiérrez de la Fundació Territori i Paisatge de Caixa Catalunya durant la V Passejada Urbana que la Regidoria de Medi Ambient va organitzar dissabte al matí. Gutiérrez també va destacar el gran valor ecològic i paisatgístic de les espècies psamòfiles reintroduïdes a Malgrat.

Una vintena de persones van participar en la V Passejada Urbana que va començar a les 10 h del matí a la sala de plens de l'Ajuntament amb les explicacions teòriques de César Gutiérrez. Va detallar les característiques de la vegetació de dunes a les platges, les zones geogràfiques on viu i els beneficis que comporta, entre altres. César Gutiérrez va explicar com les espècies psamòfiles reintroduïdes a la Platja de la Conca de Malgrat s'han aclimatat segons la pròpia morfologia a l'hàbitat i com això respon a les diferents estratègies d'adaptació que presenten cadascuna de les espècies.

Les persones que van prendre part en la passejada van poder constatar aquestes explicacions a la platja amb un recorregut per la zona protegida. El grup participant va tenir una implicació activa en aquesta passejada, demanant explicacions i aportant coneixements i records de fa uns 40 anys enrere quan algunes d'aquestes espècies, ja existents a la zona, es prenien com a remeis naturals.

Aquesta iniciativa de la Regidoria de Medi Ambient de recuperar la vegetació dunar a les platges de Malgrat va començar l'any 2003 amb la signatura d'un conveni entre l'Ajuntament i la Fundació Territori i Paisatge de Caixa Catalunya. La Regidoria ha dedicat una passejada urbana a la vegetació de dunes com una acció més en la proposta d'educació ambiental -campanya "Sorra, sal i sol" adreçada a escolars dels centres educatius de Malgrat- que es porta a terme en la gestió d'aquesta zona.