Festa multitudinària per batejar els gegantons de les escoles

Última revisió 12-12-2019 23:17
18/04/2016

El bateig d'en Tinet, en Vador, en Pere, en Vedrubat i en Brot va ser un dels plats forts del programa d'activitats de MalgrART d'aquest primer cap de setmana. Centenars de persones va acompanyar els gegantons de les escoles en el seu acte de presentació pública ahir diumenge al matí. La música i el teatre han estat els altres protagonistes.

El regidor de Cultura i Festes, Albert Cuní (PSC), ha destacat la participació en els primeres activitats de MalgrART. "El poble s'ha omplert de festa", ha dit el regidor que ha remarcat la bona sintonia entre les AMPA de les escoles i la Colla de Geganters de Malgrat de Mar.

La festa va començar amb la tabalada de la Colla de Diables Ratpenatsinfernals a les Peixateries Velles. Després, es va iniciar una cercavila pels carrers del poble i a la plaça de Josep Anselm Clavé es va assajar la Polca d'Ours -una tonada amb coreografia pròpia. La cercavila va acabar al parc de Can Campassol, on es obsequiar les AMPA de les escoles amb un dibuix del gegantó de la Colla de Geganters, en Pilonet. L'Ajuntament també va voler agrair la col·laboració de la colla gegantera.

Les AMPA han fet els gegantons

Amb l'objectiu de fomentar el treball entre Ajuntament, centres escolars, associacions de mares i pares i entitats locals, es va posar en marxa la iniciativa de creació dels gegantons. La idea ha consistit a triar un element simbòlic que representi cada centre dins i fora per fer el gegantó. Les escoles Mare de Déu de Montserrat, Marià Cubí i Soler, Fonlladosa, Vedruna i Sant Pere Chanel han participat a la iniciativa i han estat les famílies i els alumnes, a través de les AMPA, les que han creat els gegantons. Els gegantons es guarden a les escoles.

L'Ajuntament els ha facilitat el material bàsic per fer els gegantons des de llistons de fusta i taulers, paper de vidre, entre altres. A més, els ha ofert sessions de formació tècnica per tenir els coneixements per fer el gegantó, que han anat a càrrec del tècnic municipal Julián Ariza -autor de les figures decoratives del Parc Francesc Macià- així com seguiment i assessorament durant el procés de creació.