Bandera a mitja asta en protesta per l'acord UE-Turquía i en suport amb els refugiats

Última revisió 12-12-2019 23:17
15/04/2016

L'Ajuntament de Malgrat de Mar ha posat a onejar la bandera europea a mitja asta com protesta per la política comunitària en matèria de refugiats. Aquesta és una de les accions aprovades anit en el ple a través d'una moció consensuada per tots els grups municipals CUP, CiU, ERC-AM, PSC, JxM i PP. La bandera restarà a mitja asta a tots els edificis municipals fins el 9 de maig.

El consistori vol expressar així la seva disconformitat amb l'acord que la Unió Europea vol portar a terme amb Turquia que permetria expulsar les persones que arriben de zones en conflicte sense possibilitat d'asil.

Tots els grups municipals han aprovat en aquesta moció:

· Demanar la fi del tancament, control, externalització i militarització de les fronteres europees i l'ampliació de la interpretació de la Convenció de Ginebra per incloure a les víctimes de les violacions dels seus drets econòmics, socials, culturals i ambientals. (Paràgraf incorporat a la proposta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament)

·Reclamar que es garanteixin vies d'accés a la protecció internacional legals i segures en països d'origen i trànsit i que el govern espanyol assumeixi la seva responsabilitat acceptant íntegrament les quotes de persones reubicades i reassentades que li corresponen.

·Denunciar l'expulsió de les ONG que estan treballant en el salvament, l'acollida i l'acompanyament de les persones refugiades que estan en ruta a Grècia.

·Demanar que s'asseguri el desplegament del Pla de Protecció Internacional a Catalunya, aprovat pel Consell de Govern de la Generalitat de Catalunya el passat 28 de gener de 2014, dotant-lo del pressupost adequat i suficient per a poder implementar les mesures concretes que en recull, que garanteixin una acollida estable i de qualitat.

·Manifestar el compromís d'oferir el municipi de Malgrat com a territori d'acollida i protecció. Adaptant els plans d'acollida municipal a les necessitats especials de les persones sol·licitants d'asil per garantir la seva vida en família i la seva integració.

·Donar suport i col·laborarem amb les entitats catalanes i locals i xarxes d'entitats que treballin en l'acollida i el servei a les persones sol·licitants d'asil.

·Definir els serveis i infraestructures que poden oferir els nostres municipis per acollir les persones sol·licitants d'asil.

.Treballar en la sensibilització i el compromís de la població del municipi per garantir la integració de les persones refugiades, creant els vincles i la interacció necessària per prevenir el racisme i/o la discriminació, i promoure la cohesió social.

·Endegar i garantir polítiques municipals de cooperació al desenvolupament amb vocació transformadora.