8 de març. Dia Internacional de les Dones

Última revisió 14-01-2020 16:03
05/03/2008

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones del 8 de març, l'Ajuntament s'afegeix al manifest, consensuat per Diputació de Barcelona i la Federació de Municipis de Catalunya. Aquest manifest serà llegit el proper dissabte per la regidora d'Acció Social i Ciutadania, Ana Raja, a través de Ràdio Malgrat. L'acte que servirà per commemorar el 8 de març tindrà lloc el proper dissabte 15 de març per tal de respectar el període electoral.

MANIFEST 8 DE MARÇ DE 2008
><br> Amb motiu de la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, volem posar de manifest que la participació i la representació de les dones incideix directament en el conjunt de la societat. I volem expressar també el nostre reconeixement a l'impuls de les polítiques de gènere en els darrers anys. Un impuls que ha comptat amb iniciatives fonamentals, com els avanços legislatius impulsats pel Govern central o les noves agents d'igualtat que treballen en el territori.
><br> Però no volem oblidar que encara persisteixen manifestacions de desigualtat i discriminació. Injustícies que continuen presents en els diferents àmbits de la vida quotidiana i que tenen la seva màxima expressió en la violència de gènere, però que també es manifesten en la pròpia organització social, laboral i familiar.
><br> Per això, pensem que resulta imprescindible continuar amb el compromís d'avançar cap a la igualtat real de dones i homes. I fomentar un veritable canvi de rols i estereotips. Amb la convicció que treballar per la igualtat és treballar per la democràcia.
><br> Perquè volem una ciutadania que rebutgi qualsevol forma de discriminació. Perquè volem treballar per consolidar una societat més igualitària, més justa i més democràtica, aquest 8 de març, ens COMPROMETEM a:
><br> -Impulsar polítiques de gènere en tots els àmbits de la vida pública i privada
><br> -Desenvolupar accions de prevenció i eradicació de la violència vers les dones, així com facilitar l'atenció i l'accés als recursos a aquelles dones que l'han patit o la pateixen
><br> -Fomentar la participació sociopolítica de les dones i portar a terme mesures per garantir la seva representació i permanència en els càrrecs polítics
><br> -Promoure la coeducació, la formació i la producció cultural de les dones
><br> -Propugnar una educació que transmeti a la gent jove els valors d'igualtat entre homes i dones
><br> -Promoure barris i pobles dissenyats per facilitar la gestió de l'ús del temps, afavorint la proximitat dels serveis
><br> -I fomentar la corresponsabilitat de les tasques de cura i reproductives, impulsant accions de conciliació de la vida personal, familiar i laboral, i contribuint a acabar amb les desigualtats laborals i socials de les dones
><br> Des de les institucions, som conscients del nostre paper de vertebradores i promotores d'accions que fomentin la igualtat d'oportunitats entre dones i homes, que promoguin una societat més justa.
><br> Per això, aquest 8 de març, renovem el nostre compromís ferm de mantenir el principi d'igualtat entre dones i homes en l'agenda pública, per tal que les polítiques de gènere siguin cada cop més presents en totes les àrees de govern.
><br>
><br> ENQUESTA DIA INTERNACIONAL DE LES DONES
><br> Per altra part, recordem que la Regidoria d'Acció Social i Ciutadania ha penjat avui a l'apartat de l'Enquesta d'aquesta plana un qüestionari, coincidint amb la propera commemoració del Dia Internacional de les Dones, aquest dissabte 8 de març.
><br> L'objectiu d'aquesta enquesta és recordar la commemoració del 8 de març i alhora copsar el parer de la ciutadania en relació a aquesta data i la necessitat d'aconseguir una igualtat real i efectiva entre dones i homes.
><br>
><br>
><br>Per participar a l'enquesta:Dia Internacional de les Dones
><br

Documents adjunts